Aeroportul din Cluj și-a dublat numărul de locuri de parcare cu sistemul de management automat al parcărilor, Parkomatic. Sistemul contribuie la fluidizarea traficului în parcarea tot mai aglomerată a aeroportului și reprezintă o sursă de finanțare inclusiv pentru proiecte viitoare de extindere, se arată într-un comunicat KADRA. Aceeași companie a reușit implementarea unui proiect de reconfigurare a parcării de la Piața Universității în doar o jumătate de zi.

Nevoia de soluții automate și performante de parcare a devenit de o importanță strategică în marile orașe ale țării și în toate zonele cu circulație intensă. Descongestionarea traficului și reducerea poluării prin limitarea emisiilor de carbon sunt avantajele evidente ale introducerii parcărilor cu management automat și în plus, autoritățile locale și alți beneficiari descoperă tot mai mult că acestea se pot transforma în surse de venituri recurente la buget, se arată în același comunicat.

„Parcările administrate mai simplu cu soluții automate sunt parte din rezolvarea unei probleme care a devenit acută în ultimii ani. În multe orașe de dimensiuni medii și mari ale țării, în stațiunile turistice de la munte sau de pe litoral, există o nevoie mare de locuri de parcare și ne bucurăm să observăm că edilii și antreprenorii consideră tot mai mult automatizarea și tehnologiile performante ca soluții eficiente și profitabile pentru această situație”, a declarat Andreea Strugaru, co-owner și marketing manager al KADRA, companie specializată în automatizarea și managementul accesului, ce se concentrează pe soluții avansate de parcare.

De la începutul anului, KADRA a participat la modernizarea a mii de locuri de parcare distribuite în marile orașe de pe tot cuprinsul țării, iar în portofoliul său s-au înscris și proiecte de anvergură, precum modernizarea parcării subterane de la Piața Universității, de la Sala Polivalentă din Cluj și implementarea sistemului Parkomatic la aeroportul din Cluj. Parkomatic, sistemul integrat de management automat al parcării dezvoltat de KADRA, a fost introdus în parcarea de la Universitate în doar 12 ore, pe timp de noapte, pentru a nu fi perturbat traficul într-unul dintre cele mai aglomerate noduri de circulație din Capitală.

„Implementarea noului sistem de parcare, mai performant, bazat pe tehnologie avansată, într-un timp atât de scurt a fost o provocare pentru echipă, dar s-a reușit testarea și funcționarea fără sincope, la redeschiderea parcării. Pentru această locație cu funcționare nonstop am ales o soluție de la producătorul italian CAME, special conceput pentru parcări de mari dimensiuni, cu trafic intens, proiectat pentru întreținere cu costuri reduse și funcționare neasistată”, explică Andreea Strugaru.

Printr-un proces de modernizare a trecut și Sala Polivalentă din Cluj, care pune acum la dispoziția celor care o frecventează și locuitorilor din zonă o parcare cu soluții avansate tehnologic, la care plata se poate face la cele patru automate de plată cu card bancar sau încasare și eliberare de rest în numerar. O facilitate în plus o reprezintă faptul că parcarea este dotată cu două stații duble pentru încărcarea vehiculelor electrice. Plata staționării și a încărcării vehiculului electric sunt integrate pe un tichet unic, care permite la final ieșirea din parcare.

„Trendul dotării parcărilor cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice este unul ascendent și la noi în țară. Este un lucru bun că se întâmplă astfel, pentru că încă suntem deficitari la infrastructura acestui segment aflat într-o creștere accelerată. Doar anul acesta, după cum sublinia ministrul Mediului, numărul de autoturisme electrice înmatriculate în România a crescut cu 57% față de anul trecut”, a mai spus Andreea Strugaru.

Sistemul Parkomatic a mai fost instalat și la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj. Cu un trafic preconizat de peste trei milioane de pasageri în 2023, aeroportul din Cluj este al doilea cel mai aglomerat din țară, după cel din București. Prin introducerea Parkomatic, administrația a reușit să dubleze numărul locurilor de parcare, ajungându-se la peste 800 disponibile în prezent, în parcarea Est. După finalizarea parcării Vest, numărul unităților va depăși 1.000.

„Eficientizarea fluxurilor de trafic, ușurința în exploatare, confortul și siguranța pasagerilor sunt facilități importante aduse de Parkomatic. Nu în ultimul rând, sistemul de management automat al parcării dezvoltat de KADRA asigură în mod recurent resurse financiare suplimentare, lucru important în administrarea aeroportului, cu atât mai mult cu cât există planuri mari de extindere. Avem soluții de ultimă generație pentru parcări de orice dimensiuni și cu cele mai variate destinații, fie că vorbim despre parcări publice sau private, off-street sau on-street”, a mai punctat reprezentantul companiei.

Sursa foto: KADRA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri