Conform unui raport medical trimis către autoritățile din Travis County, unde operează Gigafactory-ul texan al Tesla, un inginer care lucra pe linia de producție ar fi fost rănit după ce un robot industrial l-ar fi „atacat”, producându-i răni la nivelul brațului și spatelui. În ciuda incidentului neplăcut, respectivul angajat s-a întors la muncă a doua zi, scrie DailyMail.

Un robot care trebuia să manipuleze anumite componente de aluminiu proaspăt ieșite din matrițele aflate în uzina Tesla din statul american Texas l-ar fi imobilizat pe un inginer care lucra la respectiva linie de producție. Conform martorilor oculari, robotul i-ar fi produs răni deschise respectivului angajat la nivelul mâinii, rănindu-l cu brațele de metal și în spate. Acesta a reușit să se elibereze după ce un coleg ar fi apăsat butonul de oprire de urgență, rostogolindu-se apoi pe un tobogan și lăsând în urmă dâră de sânge.

Angajatul rănit a ajuns, ulterior, într-o unitate medicală, iar decizia personalului calificat a fost că rănile sale nu necesită nici măcar o zi de concediu medical. Conform informațiilor apărute în presă, inginerul se afla acolo deoarece ajuta la repunerea în funcțiune a alți doi roboți industriali care erau inactivi la momentul producerii incidentului, în 2021. Raportul medical a ajuns și în mâinile autorităților federale, acesta fiind singurul incident de acest gen care s-a petrecut la uzina din Texas între 2021 și 2022.

Tesla a mai fost criticată și în trecut cu privire la nivelul de siguranță din Gigafactory-ul din Texas, mai ales că acolo numărul accidentelor de muncă grave este mai mare decât media pe Statele Unite pentru industria constructoare de mașini. Astfel, dacă la fabrica Tesla media este de un accident grav la 26 de muncitori, media pe țară este de 1 un incident de această natură la 38 de angajați.

Sursa foto: University of College / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri