Ford a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu sindicatul IG Metall din Germania care apără interesele angajaților din uzina Saarlouis, una cu o istorie de peste 50 de ani. Ovalul Albastru a decis să taie aproximativ 3.500 de joburi ca urmare a retragerii iminente a hatchback-ului Focus. Cunoscutul model va urma Fiesta pe calea pensiei și va fi scos definitiv din fabricație în 2025, conform Automotive News.

Ford a decis că planurile sale de viitor pentru Bătrânul continent includ doar automobile electrice. Cum la vechea uzină Saarlouis se produce doar modelul Focus, care nu va mai fi comercializat după 2025, constructorul american cu o puternică prezență în Europa a decis să reducă masiv dimensiunea echipei. Viitorul uzinei nemțești a fost pus sub semnul întrebării în 2022 când Ford a decis să facă o nouă fabrică de EV-uri în Spania.

Noile Forduri electrice pentru Europa vor fi asamblate în Spania, nu Germania

În total, la Saarlouis lucrează circa 4.500 de persoane, iar persoanele disponibilizate vor primi oferte de încheiere anticipată a constractului descrise ca „atractive”. Abia din anul 2032 vor începe concedierile propriu-zise, conform IG Metall. „N-am putut să obținem cea mai bună variantă, așa că ne-a rămas să maximizăm a doua cea mai bună variantă: să facem în așa fel ca disponibilizările să-i coste pe cei de la Ford cât mai mult”, a declarat Joerg Koehlinge, manager local pentru IG Metall Mitte.

După anunțul inițial din urmă cu doi ani că Ford nu va retehnologiza uzina germană, constructorul a început căutarea unui investitor private care să susțină potențiale planuri de viitor. Aparent, discuțiile cu un investitor interesat s-au prăbușit în toamna anului trecut deși a existat interes chiar și din partea BYD pentru fabrică. În cele din urmă, chinezii au anunțat că-și vor construi o fabrică proprie, de la zero, în Ungaria.

Sursa foto: Ford

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri