Ford a anunțat o schimbare la vârful Ford Otosan Craiova. Din data de 1 iunie, Fırat Elhüseyni va deveni noul Președinte și Director al uzinei autohtone a Ovalului Albastru, codeținută de grupul turcesc Koç Holding. Acesta îl va înlocui pe Müjdat Tiryaki, care va prelua noi responsabilități la sediul central al companiei din Turcia, în calitate de Next Generation Manufacturing Lead, conform unui comunicat.

Elhüseyni și-a început cariera la Ford Otosan ca inginer de proces la Secția de Caroserii a fabricii Ford Otosan Gölcük în aprilie 2002. Pe parcursul carierei sale de 22 de ani, Fırat a petrecut șase ani în China, Vietnam și Rusia și a lucrat, de asemenea, la uzinele din Kocaeli și Eskişehir în Turcia.

Noul șef al Ford Otosan Craiova fost implicat în proiectarea, instalarea, punerea în funcțiune, lansarea și operarea liniilor de producție. Din octombrie 2018 până în aprilie 2022, a ocupat funcția de Lider al Operațiunilor Secției de Producție Motoare la fabrica din Eskişehir. În aprilie 2022, Fırat a devenit director al fabricii din Eskişehir, supervizând producția de camioane și de motoare.

Uzina Ford Otosan din Craiova

Müjdat Tiryaki, care are o experiență de peste 24 de ani în cadrul Ford Otosan, va prelua noi responsabilități în funcția de Next Generation Manufacturing Lead. Tiryaki se va concentra pe viitoarele investiții și proiecte Ford Otosan din unitățile de producție din Turcia și România, contribuind la strategia companiei de a dezvolta și lansa produse aliniate cu dinamica globală a industriei auto.

Fırat Elhüseyni va fi responsabil de supravegherea tuturor operațiunilor de vehicule și producție motoare de la fabrica din Craiova, care joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford Otosan, cu viitoarele lansări de vehicule electrice, E-Transit Courier, E-Tourneo Courier și modelul Puma Gen-E. Data oficială de începere a activității lui Fırat va fi stabilită în funcție de aprobarea permisului de muncă.

„Nu numai că avem una dintre cele mai moderne unități de producție din cadrul industriei auto, dar avem și o echipă extraordinar de calificată și talentată în România și sunt foarte mândru să îi conduc pe toți în noua noastră călătorie în era electrificării", a declarat Fırat.

Sursa foto: Ford

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri