30 Iunie 2009

Noul Citroen C3 va fi lansat in noiembrie



Constructorul francez de automobile Citroen va comercializa incepand cu luna noiembrie 2009 noul C3, modelul anterior fiind vandut in peste doua milioane de exemplare.
„Innoirea acestui model este de o importanta majora pentru marca si ne ofera mijloacele de a ne realiza ambitiile referitoare la cresterea cotei de piata, atat in ceea ce priveste clientii particulari cat si clientii intreprinderi”, a declarat Frédéric Banzet, director general Citroen.

C3 dispune de versiunea de motorizare HDi90 cu filtru de particule ce emite 99 g/km de CO2. In 2011, vor fi lansate noile grupe de motoare inluzand sistemul Stop & Start generatia a doua. Asociate unor cutii manuale pilotate in 5 si 6 viteze, acestea vor scadea emisiile, la motoarele diesel intre 95 si 90 g/km de CO2. In ceea ce priveste motoarele pe benzina, noua generatie in 3 cilindri va asigura versiuni cu emisii mai mici de 100 g/km de CO2.

Noul C3 preia atuurile versiunii anterioare si ii adauga un stil mai sobru. Plansa de bord este subliniata de o banda transversala gri satinat sau aluminiu stralucitor si de diferitele elemente de decor cromate. Volumul portbagajului este de 300 de litri, interiorul beneficiaza de numeroase spatii de depozitare, pozitia semi-inalta a scaunelor faciliteaza accesul si vizibilitatea, dar si optimizeaza spatiul pentru pasagerii din spate.

Modelul vine cu sistemul audio RD4 cu mp3, de USB Box (compus din priza USB + jack, compatibil iPod, kit hands-free Bluetooth) si de sistemul de navigatie MyWa.

Noul C3 se inscrie printre cele mai compacte modele din segmentul sau, avand o lungime de 3,94 m, latime de 1,71 m si o raza de bracare de 10,2 m.

Fabricat in Franta, in uzinele Aulnay si Poissy, noul C3 va parcurge peste 2 milioane de kilometri pana la lansarea sa, pentru a garanta fiabilitatea optima si a retusa orice imperfectiune.

Vanzarile Citroen in Romania s-au situat in 2008 in jurul a 4.000 de unitati, cumulat autoturisme si vehicule utilitare, reprezintand o cota de piata de 1,21%.

Citroen a adus in Romania modelul C3 Picasso la un pret de pornire de 11.990 euro cu TVA.



Citeste si