John Elkann, mostenitorul familiei Agnelli, in carti pentru sefia Fiat

Fiat, cel mai mare constructor auto din Italia, l-ar putea numi pe John Elkann, mostenitorul familiei Agnelli, in functia de presedinte, dupa demisia lui Luca Cordero di Montezemolo, scrie Bloomberg.
Fostul presedinte al companiei va ramane in consiliul director al Fiat, a anuntat compania, scrie NewsIn.

Elkann, care ar putea deveni presedintele Fiat la numai 34 de ani, este nepotul fostului presedinte Giovanni Agnelli, decedat in 2003. El va prelua conducerea companiei in contextul in care Fiat isi reorganizeaza diviziile de autoturisme si camioane, au mai spus sursele.

Desprinderea diviziei de autoturisme, care a generat 56% din profitul de anul trecut, ar oferi directorului executiv Sergio Marchionne o entitate care sa faciliteze viitoarele aliante, iar o vanzare de actiuni ar genera capital pentru extindere.

"Desprinderea este foarte benefica pentru Fiat, pentru ca ajuta la punerea in valoare a constructorului italian. Acesta este motivul pentru care actiunile se apreciaza", a declarat Karim Bertoni, din cadrul Banque Syz & Co.

Fiat a cerut fonduri de la banci pentru a finanta desprinderea, ce ar putea fi anuntata miercuri si incheiata pana la sfarsitul anului, a declarat o alta sursa. Fiat tine o conferinta de presa la Torino in aceasta dupa-amiaza.

Fiat, care a cumparat anul trecut o participatie de 20% in cadrul Chrysler, ajutand grupul american sa iasa din faliment, a incercat sa se extinda si mai mult si a inaintat o oferta fara succes pentru preluarea diviziei Opel a grupului General Motors.

Fiat Automobile, care nu include participatia din cadrul Chrysler, valoreaza circa 6,5 miliarde euro, sau 53% din capitalizarea Fiat, a declarat Stephen Pope, strateg in cadrul Cantor Fitzgerald.

Elkann este vicepresedintele Fiat si presedintele holdingului Exor SpA, al familiei Agnelli, ce detine 30% din Fiat. El a fost desemnat de bunicul sau ca succesor la conducerea Fiat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri