Luna decembrie, desi multi nu ar crede, este una dintre cele mai bune perioade pentru a gasi un job. Cu toate acestea, multe persoane renunta pe final de an sa mai caute un loc de munca, pe fondul activitatilor legate de sarbatorile de iarna. Vezi aici de ce este important sa nu renunti la cautari.
Multi dintre cei care nu au un job iau o pauza din cautarea de locuri de munca inca de la sfarsitul lunii noiembrie, gandidu-se ca angajatorii sunt prinsi cu sarcinile de final de an, cu petreceri sau vacante, spune Jane Trnka, director executiv la central de dezvoltare profesionala la Rollins College's Crummer Graduate School of Business, potrivit WSJ.

In plus, multe persoane care nu au un loc de munca simt nevoia unei iesiri din starea demoralizanta care le-o da cautarea indelunga a unui job.

1. Iei o pauza in perioada sarbatorilor daca esti in cautarea unui loc de munca?




Jane Trnka si alti specialisti in resurse umane sustin ca perioada dintre ultima saptamana din luna noiembrie si Anul Nou poate fi cea mai productiva din tot anul tocmai datorita faptului ca multi renunta in acest interval sa spere ca se mai pot angaja.

Pe de-o parte, angajatorii se plang ca desi au job-uri deschise in aceasta perioada, vin foarte putini oameni la interviu, in vreme ce multi dintre someri sustin ca nici nu se asteapta ca vreo companie sa recruteze in luna decembrie.

Un alt motiv pentru cei care vor un job ar trebui sa caute in aceasta perioada este acela ca unele companii au bugete puse la dispozitie pana la final de an pe care trebuie sa le cheltuiasca, respectiv sa angajeze oameni inainte de noul an, altfel pierd aceste sume.

Trebuie, de asemenea, tinut cont ca majoritatea companiilor incep proiectele mari in luna ianuarie si au nevoie de personal pentru acestea.



Sursa foto : freedigitalphotos.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri