Elimina toate experientele profesionale irelevante. Incearca sa adaugi doar acele pozitii ocupate care te pot ajuta sa obtii locul de munca tintit.

Chiar daca in formatul CV-ului sunt trecute rubrici pentru informatii precum starea civila sau preferintele religioase, poti sa nu le completezi. Cel mai probabil aceste informatii nu vor face decat sa iti reduca sansele in a obtine jobul decat sa ti le creasca.

CV-ul nu trebuie sa ocupe mai multe pagini. Acest lucru poate fi dificil daca ai acumulat multa experienta cu care te mandresti. Dar doar pentru ca esti mandru de aceasta, nu inseamna ca este si relevanta. Scoate aceste informatii, angajatorii nu au timp sa citeasca pagini intregi.

Nu adauga o lista cu pasiunile tale. Cu alte cuvinte, nu adauga nimic in plus daca nu este relevant pentru job. Altfel, nu va inseamna decat o irosire de spatiu, dar si de timp pentru angajator.

Citeste si:

Nu iti scrie CV-ul la persoana a treia. Nu are sens, atata vreme cat angajatorul stie ca tu esti cel care l-a scris.

Evita sa incluzi referinte. Daca angajatorii au nevoie de astfel de recomandari, iti vor spune. In acest caz, este bine sa ii anunti din timp pe fostii angajatori ca li se vor cere referinte pentru tine.

Nu include un e-mail neprofesional. Poti sa iti faci oricand unul nou, care sa sune bine. Nu costa si il poti face in cateva minute.

Sursa foto : Flickr.com