Nu exagera cu cautarile pe internet

Internetul in recrutarea de personal este un element esential, insa poate constitui si un punct de saturatie. Gandeste-te ca extinderea in online a cautarilor va creste numarul de aplicatii si ia in calcul daca ai resursele necesare pentru a genera acest flux.

Nu evita sa folosesti networking-ul

Nu exista niciun alt instrument mai de incredere in recrutarea de angajati decat propria ta impresie sau a unui prieten apropiat.

Citeste si:

Evita sa te ingropi sub un morman de aplicatii si incearca sa iti cladesti in timp un grup de persoane din aceeasi industrie in care activezi. De la acestia poti afla cu siguranta pe cine merita sa ai in vedere la angajare.

Nu angaja doar pentru ca acea persoana este pe gustul tau

Aceasta este o capcana in care cad multi manageri de resurse umane, insa este riscanta si poate crea prejudicii costisitoare companiei tale. Prioritizeaza performantele anterioare si competentele in fata carismei si a unei potriviri de personalitate.

Aceasta este o buna masura de protectie pentru a nu alege un candidat necalificat, care va duce la irosirea de timp, bani si la o productivitate scazuta.

Sursa foto : freedigitalphotos.net