Domeniile pentru care EPSO recruteaza administratori sunt: Administratie Publica Europeana, Drept, Audit, Comunicare si Relatii Externe.

"O pozitie de administrator este una de functionar european permanent, cu o remuneratie care incepe de la 4.200 de euro (in cazul AD 5) si de la 5.350 de euro (in cazul AD 7). Administratorii se ocupa de elaborarea politicilor si de punerea in aplicare a legislatiei europene, efectueaza analize si ofera consiliere. Un administrator poate juca un rol esential in procesul legislativ si in cel bugetar al Uniunii Europene, poate coordona vastele politici economice sau de alt tip ale statelor membre, poate participa la negocieri cu tari terte sau poate reprezenta institutiile in cadrul forumurilor internationale", se arata intr-un comunicat.

Participarea la aceste competitii europene presupune inscrierea candidatilor pe site-ul oficial EPSO pentru a putea trece etapa de preselectie. Etapa de preselectie, numita Computer Based Test contine teste de verbal reasoning (rationament verbal), abstract reasoning (rationament abstract), numerical reasoning (rationament numeric) si situational judgement (gandire situationala).

Citeste si:

"Pentru depasirea cu succes a acestor competitii EPSO pregatirea este esentiala", se explica in comunicat.

Euroconcurs organizeaza traininguri intensive de pregatire in sesiunile din 21-22 ianuarie 2012 si 18-19 februarie 2012, cu scopul de a explica in detaliu, prin exercitii practice si teorie, modalitatile rapide de rezolvare a testelor din etapa de preselectie.

Sursa foto : freedigitalphotos.net