EPSO (Oficiul European pentru Selectia Personalului) lanseaza in martie 2012 competitia anuala pentru aproximativ 300 de posturi de administrator, cu salarii ce depasesc 4.000 de euro pe luna. Vezi cum poti obtine un astfel de post.

Domeniile pentru care EPSO recruteaza administratori sunt: Administratie Publica Europeana, Drept, Audit, Comunicare si Relatii Externe.

"O pozitie de administrator este una de functionar european permanent, cu o remuneratie care incepe de la 4.200 de euro (in cazul AD 5) si de la 5.350 de euro (in cazul AD 7). Administratorii se ocupa de elaborarea politicilor si de punerea in aplicare a legislatiei europene, efectueaza analize si ofera consiliere. Un administrator poate juca un rol esential in procesul legislativ si in cel bugetar al Uniunii Europene, poate coordona vastele politici economice sau de alt tip ale statelor membre, poate participa la negocieri cu tari terte sau poate reprezenta institutiile in cadrul forumurilor internationale", se arata intr-un comunicat.

Participarea la aceste competitii europene presupune inscrierea candidatilor pe site-ul oficial EPSO pentru a putea trece etapa de preselectie. Etapa de preselectie, numita Computer Based Test contine teste de verbal reasoning (rationament verbal), abstract reasoning (rationament abstract), numerical reasoning (rationament numeric) si situational judgement (gandire situationala).

"Pentru depasirea cu succes a acestor competitii EPSO pregatirea este esentiala", se explica in comunicat.

Euroconcurs organizeaza traininguri intensive de pregatire in sesiunile din 21-22 ianuarie 2012 si 18-19 februarie 2012, cu scopul de a explica in detaliu, prin exercitii practice si teorie, modalitatile rapide de rezolvare a testelor din etapa de preselectie.

Sursa foto : freedigitalphotos.net

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri