Cere-le cartea de vizita. Cand intalnesti pe cineva intr-o situatie de networking, cere-i cartea de vizita. Noteaza-ti cateva aspecte despre acea persoana, despre aspectul asa, asa incat sa o poti diferentia de alte persoane pe care le intalnesti. Poti consulta oricand din nou cartea de vizita daca sunt detalii pe care nu ti le amintesti.

Noteaza-ti numele pe o hartie. Sunt persoane care isi noteaza pe o foaie de hartie numele persoanelor pe care le intalnesc, asa incat sa ii ajute sa-l retine. Poti merge intr-un loc mai retras, pentru a scrie.

Intreaba inca o data. La finalul conversatie, il poti ruga pe cel cu care ai vorbit sa iti repete numele, asa incat sa fii sigur ca ai inteles bine. Pronuntarea inca o data a numelui te poate ajuta sa il retii.

Vizualizeaza o imagine. Ataseaza o imagine numelui, iar acest lucru te poate ajuta sa il retii.

Citeste si:

Fa asocieri. Daca ai descoperit un aspect interesant sau distinctiv la persoana cu care interactionezi, asociaza-l cu ceva, si repeta-ti asocierea in minte.

Include numele in conversatie. Rosteste numele persoanei cu care vorbesti de cat mai multe ori pe durata conversatie. Poti spune, de exemplu, “Sunt de acord cu tine, Ionut” sau “Ionut, cum este sa locuiesti in acest oras, iar astfel poti retine cu usurinta numele unei persoane.

Sursa foto: freedigitalphotos.net