Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) organizeaza concurs de admitere in anul I de studii universitare de licenta (cursuri de zi) cu durata de patru ani in cadrul a 15 facultati. Candidatii se pot inscrie in perioada 16 - 21 iulie, concursul de admitere urmand sa se desfasoare in 23 si 24 iulie.

Cifra de scolarizare pentru anul universitar 2012-2013 este de 4.750 de locuri finantate de la bugetul de stat in acest an, dar si locuri cu taxa, a precizat, pentru Mediafax, rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

La Universitatea Bucuresti (UB), inscrierile pentru admiterea in anul I la studii de licenta, programate initial in perioada 9 - 15 iulie, au fost prelungite cu cateva zile.

UB are disponibile 4.650 de locuri pentru anul I de studii de licenta, in 20 de facultati.

Universitatea propune trei modalitati de admitere, respectiv pe baza mediei de la bacalaureat, prin formula mixta "proba scrisa plus bacalureatul" si prin examen scris, au anuntat reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Modalitatea de admitere variaza in functie de forma de invatamant, domenii si specializari.

La Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, inscrierile pentru programele de licenta la forma de invatamant la distanta incep luni, 16 iulie, iar cele pentru invatamantul cu frecventa sunt programate in perioada 17-21 iulie, potrivit site-ului institutiei.
Evaluarea candidatilor se va face exclusiv pe baza mediei obtinute la examenul de bacalaureat.

La Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, inscrierile pentru admitere au loc in perioada 16 - 22 iulie.
La toate facultatile, candidatii vor sustine o proba scrisa, in 25 iulie.

Citeste materialul complet pe Mediafax.ro.