Situatia dificila de pe piata locurilor de munca ii face pe romani sa stea constant cu ochii pe ofertele de job-uri disponibile. Iata cum arata cautarile acestora de posturi disponibile.
“Numarul aplicatiilor la locurile de munca disponibile s-a mentinut in ultimul an la un nivel ridicat, de peste un milion de job-uri vizate lunar. Cele mai slabe luni din punct de vedere al aplicatiilor trimise sunt decembrie si aprilie, in contextul in care Sarbatorile de Craciun si Paste ii tin ocupati pe romani”, potrivit datelor furnizate de site-ul de recrutare BestJobs.

De exemplu, in luna ianuarie 2012 un numar 1,38 milioane de romani au aplicat pentru job-urile disponibile pe siteul de recrutare, iar in luna aprilie aproximativ 972.000 aplicanti au accesat BestJobs.

Chiar si in lunile de vara, iunie, iulie si august, nivelul aplicatiilor se mentine ridicat, la peste 1.200.000 pe luna.

Mai mult, o analiza privind oferta de pe piata muncii in primele sase luni din an arata o crestere cu 5% a numarului job-urilor in intervalul ianuarie-iunie 2012, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste domeniile spre care se indreapta cei aflati in cautarea unui loc de munca, Finantele au avut cea mai puternica rata de crestere, cu 207% fata de media semestriala.

In plus, a crescut si numarul job-urilor in strainatate cu 32%, iar cele mai multe anunturi se adreseaza candidatilor din sfera IT sau Sanatate.

Top domenii cu cea mai mare crestere semestriala:

Finante - 207%
IT/Telecom - 190%
Sanatate - 82%
Inginerie - 79%
Vanzari - 32%

In goana dupa locuri de munca a romanilor multe dintre poziitii sunt accesate de zeci, sute sau chiar mii de aplicanti.

Astfel, comparativ, job-ul cu cele mai multe aplicatii pe siteul BestJobs este cel de reprezentant vanzari, in contextul in care un post de reprezentant vanzari a generat pest 10.000 de aplicari in 45 de zile.

BestJobs este un serviciu de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,25 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Pe piata de recrutare activeaza si eJobs.ro, MyJob.ro, Tjobs.ro, FinanceProfessionals.ro.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri