25 Ianuarie 2013

Top On The Move: schimbari majore la inceput de an



Companiile au intrat in forta in 2013 si au anuntat un numar important de schimbari de management, multe chiar de la 1 ianuarie. Wall-Street.ro iti prezinta cele mai importante mutari anuntate la varful companiilor.

Ronald Binkofski a plecat de la conducerea Microsoft

Ronald Binkofski (44 de ani), cel care a condus din octombrie 2010 Microsoft Romania, filiala celui mai mare producator de software la nivel mondial, a fost promovat ca director general al Microsoft Polonia. Interimatul este asigurat de Sorin Eftene (36 de ani) pana la numirea unui nou director general.

Binkofski lucreaza pentru Microsoft din 2006, prima functie ocupata fiind cea de director al diviziei developer & platform evangelism al filialei poloneze. El si-a continuat cariera ca director de operatiuni al businessului din Polonia. Managerul a devenit CEO al Microsoft Romania in octombrie 2010, cand l-a inlocuit pe Calin Tatomir, fiind primul expat care a condus filiala locala a companiei de software.

Sorin Eftene, directorul general interimar al Microsoft, este unul dintre primii angajati ai companiei in Romania. El a detinut functii de conducere in divizia Microsoft Services si, cel mai recent, a fost director al Enterprise & Partner Group. Pe de alta parte, prin aceasta numire, Sorin Eftene (36 de ani) devine membru al echipei de conducere a Microsoft in Europa Centrala si de Est.



Sefa Impact Developer&Contractor a demsionat

Carmen Sandulescu, unul dintre cei mai vechi oficiali ai Impact Developer&Contractor (IMP) si actionar al companiei, a demisionat din functia de director executiv al dezvoltatorului imobiliar.

Consiliul de Administratie al companiei a luat act recent de demisia din functia de director executiv si de renuntarea la contractul de management.

Sandulescu, care a ocupat diferite functii de conducere in anii anteriori, nu va mai fi director executiv in companie.
Alaturi de Dan Ioan Popp, ea a dezvoltat compania Impact.


Astra Asigurari a recrutat CFO cu 7 ani experienta din Big Four

Astra Asigurari, aflata pe a doua pozitie piata la sfarsitul trimestrului III de anul trecut din punct de vedere al valoarii subscrierilor, are de la inceputul acestui an un nou director financiar (CFO), recrutat din cadrul KPMG, una dintre firmele de consultanta din grupul Big Four.

Marinela Grigore (foto), 31 de ani, ocupa astfel in cadrul companiei pozitia de CFO de la 1 ianuarie 2013. Ea dispune de o experienta de peste sapte ani ca auditor financiar al institutiilor financiar-bancare, asigurari si leasing, in cadrul KPMG.

Marinela Grigore a studiat Administrarea Afacerilor la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Universitatea Orleans (IAE), Franta, specializarea audit si control de gestiune. Este membru ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) si CAFR (Camera Auditorilor Financiari din Romania)


Dragos Radu se alatura Ernst&Young ca partener

Dragos Radu, unul din cei mai experimentati avocati romani specializati in fuziuni si achizitii, private equity, tranzactii imobiliare si dreptul societatilor comerciale se alatura Ernst & Young Romania in calitate de partener si lider al diviziei de Asistenta juridica, care functioneaza separat ca birou de avocatura afiliat.

In acest rol, el va coordona eforturile companiei de a-si extinde cota de piata, portofoliul de clienti si gama de servicii oferite.

Dragos Radu s-a retras din cadrul casei de avocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu la finele anului 2010.



JTI Romania are un nou director general

Charlie Cunningham-Reid este noul general manager al JTI Romania, Moldova si Bulgaria. Actualul sef, Neil Coupland, pleaca pe aceeasi functie in Polonia.

Charlie Cunningham-Reid are o experienta de peste 20 de ani in domeniul comercial si in marketing, dintre care 11 ani in industria tutunului. Si-a inceput cariera in industria muzicii, la Virgin Retail Ltd, dupa care a fost patru ani Business Manager la Worldwide Brands Incorporated (WBI), in Marea Britanie.

Charlie s-a alaturat JTI in 2001, ocupand diverse pozitii la sediul central din Geneva, inclusiv managementul brandurilor Winston, Benson & Hedges, Silk Cut, Sobranie, Glamour si LD. In Romania a venit in 2012, ca Vice President, Head of C&TM (Consumer & Trade Marketing), anterior ocupand pozitia de General Manager al JTI Bulgaria.

Mihai Ghyka pleaca de la Vodafone

Mihai Ghyka, cel care a fost directorul comercial pe segmentul consumer in cadrul Vodafone Romania din iunie 2011, a decis sa plece din companie. Ultima zi in cadrul operatorului va fi 28 februarie.

Aceasta este cea de-a a treia plecare a managerului din cadrul unei companii in ultimii cinci ani, dupa ce in 2008 a decis sa renunte la functia de CEO al producatorului de bere InBev Romania pentru a lua o pauza, in 2010 a plecat de la Bergenbier (fostul Inbev) tot din functia de CEO, iar acum pleaca de la Vodafone.

In cadrul Vodafone, al doilea operator de telecomunicatii pe piata locala, Ghyka a condus mai multe proiecte strategice in cadrul companiei cum ar fi reamenajarea a peste 100 de magazine, lansarea primului magazin Vodafone Experience Store si a serviciului Zonga Music.

Nestor ajunge la 18 parteneri dupa promovarea a doi avocati

Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) anunta o serie de promovari in randul partenerilor si asociatilor seniori. Astfel, Georgeta Dinu (Harapcea) (asociat manager si coordonatorul practicii de concurenta) si Roxana Ionescu (asociat manager si coordonatorul practicilor de dreptul mediului si protectia datelor) au fost promovate ca parteneri remunerati.

De asemenea, doi asociati seniori au fost promovati asociati manageri, iar patru asociati au devenit asociati seniori.

In urma acestor modificari, echipa NNDKP are 18 parteneri si 100 de avocati. Acestora li se adauga 28 de consultanti si 70 de angajati in departamentele administrative.

Schimbare in comunicarea BCR: Cornel Cojocaru ii preda stafeta lui Ionut Stanimir

Cornel Cojocaru (foto), unul dintre cei mai buni comunicatori din piata bancara, a fost inlocuit de catre Ionut Stanimir in functia de director de comunicare al BCR.

Cojocaru a ocupat timp de aproape 16 ani aceasta pozitie, iar in prezent a ramas in functia de senior consultant pe teme de comunicare la BCR.

Inainte de a lucra in cadrul bancii, Cojocaru a fost jurnalist la Televiziunea Romana (1993-1997), unde s-a ocupat de domeniile finante-banci si politic.

IBM il aduce ca sef pe Valeriu Nistor

Omul de afaceri Valeriu Nistor, fost CEO al Xerox Austria si Romania, s-a alaturat IBM Romania ca si country sales director, el inlocuindu-l pe Bogdan Balaci, fostul director general al companiei care s-a retras din functie in octombrie anul trecut.

IBM va oferi mai multe informatii despre aceasta schimbare in perioada urmatoare a declarat pentru Wall-Street.ro, Sofia Zainea, country communications manager al filialei locale a celui mai mare furnizor global de servicii tehnologice.

Din toamna anului trecuta, conducerea IBM Romania a fost asigurata de catre Michael Paier, director general pentru Europa de Sud-Est.

Sursa foto: www.fc-d.ro



Cofondatoarea agentiei The Practice pleaca la agentia Weber Shandwick din Londra

Gabriela Lungu (36 de ani), cofondatoarea agentiei The Practice, va pleca la Londra pentru a se alatura retelei internationale de relatii publice Weber Shandwick (parte din Interpublic, grup care include si retelele McCann, Lowe sau GolinHarris) in calitate de vicepresedinte executiv si consumer practice leader pentru Europa, Africa si Orientul Mijlociu (EMEA).

Este poate cea mai importanta pozitie internationala ocupata de un profesionist roman din comunicare.

Lungu va face parte din boardul pentru EMEA al companiei si va raporta direct la CEO-ul EMEA Weber Shandwick, Colin Byrne. In 2012, veniturile Weber Shandwick Consumer in EMEA au depasit 22 milioane de dolari. Printre cei mai recenti clienti se numara Electrolux, Unilever, Subway, Kraft, Motorola sau Manchester United.

Sursa foto: The Practice


Mihut Craciun a plecat de la conducerea Kandia Dulce

Mihut Craciun, cel care a fost numit in ianurie 2012 in functia de director general al producatorului de ciocolata Kandia Dulce, a plecat recent de la conducerea companiei.

"Incepand cu data de 9 ianuarie 2013, in urma unei decizii luate de boardul Kandia Dulce si de directorul general Mihut Craciun, acesta din urma a parasit functia pe care o detinea la conducerea companiei", se arata intr-un comunicat al companiei.

De la aceasta data, presedintele Consiliului de Administratie al companiei, Gerald Neumair, a preluat conducerea Kandia Dulce pana la numirea unui nou director general.

Directia Logistica Dacia inlocuieste un director strain cu un roman

Directia Logistica Centrala Dacia il are ca director din ianuarie pe Stefan Gaibu, care il inlocuieste pe francezul Jean Detrun, in aceasta functie din 2005.

Detrun urmeaza sa iasa la pensie.

Gaibu (36 ani) este cel mai tanar manager dintre cei care conduc activitatile de productie derulate pe platforma industriala de la Mioveni. S-a alaturat Dacia in anul 2001 lucrand in domeniile de transport piese si vehicule, logistica si gestiune.

„Pentru Directia Logistica Centrala Dacia, anul 2013 va fi unul de consolidare, dar si un an plin de noi provocari, proiecte noi si proiecte la nivel international, de o importanta majora pentru familia Dacia si Renault”, a declarat Gaibu.

Sursa foto: Dacia


Volksbank l-a adus pe Theo Buftea la conducerea Trezoreriei

Theo Buftea a preluat, de la sfarsitul lunii decembrie, conducerea diviziei trezorerie din cadrul Volksbank Romania.

Anterior, intre februarie 2011 si noiembrie 2012, el a fost director in cadrul diviziei Piete Globale directia Vanzari si Structurare persoane fizice si juridice la Bancpost.

Intre mai 2007 si decembrie 2010, Theo Buftea a lucrat la Citibank, unde a ocupat pozitia de vicepresedinte la divizia Piete Financiare, directia vanzari persoane juridice si institutii financiare.

Cine se va ocupa de birourile Skanska din Romania

Marcin Lapinski, directorul regional al Skanska Property Polonia a fost promovat ca vice presedinte comercial al Skanska Romania incepand cu ianuarie 2013.

Lapinski va fi responsabil de comercializarea si dezvoltarea proiectelor de birouri de pe piata romaneasca, relateaza Property Magazine.eu.

Lapinski lucreaza la Skanska din 2006, iar anterior a fost in echipa de client reprezentation din Colliers International.

Bartosz Kalinowski il va inlocui pe Lapinski ca director regional al Skanka Property Polonia, urmand sa fie responsabil de stategia si dezvoltarea proiectelor de birouri din Lodz, Cracovia Wroclae si Katowice.

Sursa foto: encompassme.com



Sefa pe comunicare a Romtelecom pleaca la Danone pentru o functie regionala

Cristina Popescu (36 de ani), directorul de comunicare al Romtelecom, unul dintre principalii operatori de telecomunicatii de pe piata locala, paraseste compania incepand din 30 ianuarie pentru a ocupa functia de manager de comunicare corporativa in zona Europei de Sud-Est pentru producatorul de lactate Danone.

Practic, managerul va coordona comunicarea pentru Danone pentru Romania, Bulgaria si Grecia.

Responsabilitatile Cristinei Popescu vor fi temporar asumate de Ana Sisu, specialist senior in PR in cadrul Romtelecom.

Popescu s-a alaturat Romtelecom in 2005, ca manager de relatii cu presa. Din anul 2006 a devenit director de relatii publice, iar de la inceputul anului 2011 raporteaza directorului general de pe pozitia de director de comunicare.

Totolsoft a recrutat-o pe Brandusa Fecioru, fostul director de resurse umane al Bayer

Brandusa Fecioru (43 de ani), fost director de resurse umane al companiilor Bayer Romania, Ernst &Young si A&D Pharma Grup, este de la inceputul acestui an noul HR director al Totalsoft, cel mai mare producator local de software de business.

Fecioru este de profesie sociolog, are o cariera de peste 15 ani in domeniul resurselor umane si este profesor asociat in cadrul Masterului de Resurse Umane al Facultatii de Sociologie (Universitatea din Bucuresti).

In ultimii doi ani ea a fost director de resurse umane al producatorului de medicamente Bayer Romania, anterior ocupand aceeasi functie in cadrul Ernst &Young si A&D Pharma Grup. De asemenea, Fecioru a mai lucrat in cadrul BCR, Wrightson Group si la Institutul pentru Calitatea Vietii, conform contului acesteia de LinkedIn.

Sursa foto: Totalsoft.ro

Fujitsu si-a luat manager pe Romania un fost director IBM

Valentina Baciu (47 de ani) este din 3 ianuarie noul director executiv al filialei locale a producatorului japonez Fujitsu Technology Solutions, ea inlocuindu-l pe austriacul Stefan Kero, cel care a condus compania intre octombrie 2009 si primavara anului trecut.

Baciu are o experienta de 17 ani in industria de IT, ea lucrand de-a lungul anilor pentru Scop Distribution, Exact Software (producator de software de business), IBM si Romsys.

Managerul a petrecut cea mai lunga perioada de timp in cadrul IBM Romania (2003 si 2011), filiala locala a celui mai mare furnizor de servicii IT la nivel global, unde pana in 2007 s-a ocupat de vanzarile de solutii pentru managementul informatiilor, iar ulterior de organizatia de partene

Teraplast are un nou director general

Compania Teraplast SA, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, va avea incepand cu data de 1 februarie 2013 un nou director general in persoana lui Traian Simion, potrivit unui comunicat al companiei.

Traian Simion (foto) il va inlocui la conducerea Teraplast pe Stefan Bucataru, care se retrage din companie pentru a se dedica altor proiecte profesionale.

Simion a fost numit in aceasta functie de catre Consiliul de Administratie.

Stefan Bucataru a coordonat timp de 18 luni un amplu proces de restructurare operationala si financiara a companiei Teraplast, care va fi continuat de catre Simion.

Cetelem si-a adus CEO din Egipt

Grupul francez BNP Paribas Personal Finance l-a numit in functia de director general al companiei de credite de consum Cetelem Romania pe Olivier Floris, care anterior a lucrat pentru BNP Paribas in Egipt, dupa ce Gilles Zeitoun si-a incheiat mandatul si a preluat conducerea Cetelem Spania.

Floris a ocupat anterior pozitia de director al Diviziei pentru Credite de Consum a BNP Paribas Egipt. In perioada mai 2006 - decembrie 2012 acesta a activat in mai multe functii de conducere in cadrul grupului BNP Paribas, respectiv manager pentru Dezvoltare Corporativa - BNP Paribas si Director de Operatiuni pentru tarile din Regiunea Mediteraneana - BNP Paribas Personal Finance.

Allianz-Tiriac Asigurari are un nou director de vanzari si distributie

Un fost membru al managementului Allianz Group OPEX, Virgil Soncutean, a preluat la 1 ianuarie functia de director de vanzari si distributie al Allianz-Tiriac Asigurari, inlocuind-o pe Ileana Cucos, a anuntat compania.

Incepand cu anul 2006, Soncutean a fost cooptat in structurile de coordonare regionala si globala ale Allianz, construind, la nivelul grupului financiar german, o noua companie de consultanta interna privind strategia de management in domeniul vanzarilor de asigurari, in calitate de membru al echipei de management a AllianzGroup OPEX (AGO).

Cucos a preluat coordonarea activitatilor nou createi Divizii Resurse Umane, Juridic si Conformitate.





Gheorghe Racaru revine la conducerea Blue Air

Gheorghe Racaru revine dupa aproape patru ani in postul de director general al BlueAir, in locul lui Sherif Ussama, numit la conducerea companiei de transport aerian low cost in martie 2010.

Racaru a fost inca de la infiintarea Blue Air, in 2004, director general si a ocupat functia pana in iunie 2009, cand a fost numit director de dezvoltare la grupului Romstrade, detinut de omul de afaceri Nelu Iordache.





Citeste si