1 Aprilie 2013

Top On The Move: Gecad Net, Petrom si Lafarge continua schimbarile de primavara



Odata cu venirea primaverii, au fost anuntate o multime de schimbari de management in companii din toate domeniile. In ultimele saptamani Gecad Net, Petrom, Lafarge ai altele au facut publice mutari importante la conducere.

Ruxandra Bandila, de la PwC, devine director in compania Lafarge

Ruxandra Bandila (foto), va prelua, incepand cu data de 1 aprilie 2013, functia de director de strategie si dezvoltare a operatiunilor grupului Lafarge in Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii de pe plan local.

„De pe acesta noua pozitie creata in cadrul Comitetului Executiv al Lafarge Romania voi contribui in mod activ la implementarea viziunii organizatiei, la dezvoltarea unei strategii de tara care sa vizeze performanta si valorificarea eficienta a resurselor locale, precum si respectarea angajamentelor fata de clienti, angajati, comunitati si actionari”, a declarat Ruxandra Bandila.

Inainte de a se alatura Lafarge Romania, Ruxandra Bandila a fost, timp de 6 ani, directorul de marketing si dezvoltare pentru PricewaterhouseCoopers Romania si Europa de Sud-Est (PwC).




Un fost director din BCR preia fraiele Loteriei Romane

Adrian Misu Manolache, fost director in cadrul Bancii Comerciale Romane, a fost numit la conducerea Loteriei Romane, in locul lui Dan Alexandru Ghita, care ocupa functia de director general din iulie 2012.

"Manolache a fost numit in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor din data de 13 martie membru al Consiliului de Administratie, iar in sedinta Consiliului de Administratie din aceeasi data a fost numit in functia de director general al Companiei Nationale Loteria Romana", se arata intr-un comunicat al companiei.




Petrom va avea un nou sef pe explorare si productie

Gabriel Selischi va fi numit pe 1 septembrie 2013 in directoratul Petrom (SNP), cea mai mare companie din tara, acesta urmand sa fie responsabil cu activitatea de explorare si productie. Johann Pleininger, cel care ocupa in prezent aceasta pozitie, va renunta la mandatul pe care il are, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Johann Pleininger va ocupa noua functie de vicepresedinte senior pentru Regiunea Europeana Centrala si de Est (CEE) in cadrul diviziei E&P (Exploatare si Productie) a OMV. In aceasta noua functie, va fi responsabil pentru E&P in Austria si E&P OMV Petrom, incluzand activitatile din Marea Neagra.

Gabriel Selischi, in varsta de 45 ani, a studiat ingineria la Institutul Politehnic Bucuresti. Si-a terminat studiile in Franta unde in anul 1994 a absolvit un masterat acordat de catre patru scoli de prestigiu. A activat ca senior manager la Schlumberger si ca director in cadrul Gemini Consulting. A reusit transferul a mai multe perimetre offshore din Africa si in acelasi timp a stabilizat productia de titei si gaze. Selischi a activat ca manager de program pentru integrarea post fuziune a unei importante companii petroliere in noua tari din Europa.


Andrei Gafita preia business-ul Speed Taxi

Business-ul Speed Taxi, una dintre cele mai mari companii de taximetrie din Romania, va fi preluat de Andrei Gafita, asociat al lui Alexandru Nedelescu, care a decedat saptamana aceasta.

Wall-Street.ro a fost una dintre ultimele publicatii care a sustinut un interviu cu patronul Speed Taxi. Compania condusa de el a fost una dintre primele care a realizat o aplicatie mobila, functionala, de taximetrie.



Gecad NET numeste pe Cezar Cursaru in functia de CEO

Gecad NET, companie specializata in comercializarea si implementarea de aplicatii software, a numit pe Cezar Cursaru in functia de CEO al companiei. El se va ocupa de dezvoltarea strategiei companiei in scopul indeplinirii noilor obiective de afaceri.

El va acorda in anul 2013 o atentie marita proiectelor complexe derulate la organizatii mari si foarte mari, cu scopul de a-si exploata in mod optim expertiza tehnica si de afaceri acumulata in ultimii 20 de ani, conform companiei. Totodata, Gecad NET va continua sa isi sporeasca ponderea serviciilor in structura de venituri pe 2013, tendinta ce va continua si in 2014.

Serban Prejoianu, care a ocupat pozitia de director general al companiei, isi va continua activitatea in cadrul echipei de management si se va dedica in continuare dezvoltarii liniilor traditionale de afaceri care au fost motorul cresterii companiei Gecad NET in ultimii 20 de ani.



Costel Florea a parasit Cushman&Wakefield si devine partener al Compas RE

Compas Real Estate coopteaza un nou partener. Costel Florea, ex-director adjunct Cushman & Wakefield, se alatura echipei conduse de Florin Sorea.

Costel Florea si-a inceput activitatea in domeniul imobiliar in 1993 in calitate de deputy general manager al agentiei Activ Consulting. 14 ani mai tarziu a devenit partener si seful departamentului Capital Markets al agentiei Cushman & Wakefield Romania. 2007 este si anul cand cele doua companii au fuzionat, Activ Consulting devenind Cushman & Wakefield.

De-a lungul timpului, printre clientii lui Costel Florea s-au numarat companii precum SEWS Romania, Freescale Semiconductor, BP, Argo Capital, BCR Erste Bank sau Price Waterhouse Coopers.





Compania de salarizare UCMS Group are un nou sef

UCMS Group Romania, compania de solutii de salarizare, administrare de personal si solutii software a numit-o in functia de managing director pe Alice Tirsea.

Alice Tirsea are o experienta de aproape 10 ani in management, atat managementul resurselor umane cat si cel operational, si a detinut pozitii de conducere in compania G4S Romania, unde a avut in subordine aproximativ 4.500 de angajati.

Ea a coordonat de-a lungul timpului proiecte care au vizat punerea in aplicare a diverselor schimbari organizatorice: comasari de divizii, restructurari ca urmare a diminuarii volumului de activitate, centralizari, descentralizari, implementarea de solutii informatice de amploare, noi fluxuri si proceduri de lucru. De asemenea, Alice Tirsea si-a dezvoltat propria companie de consultanta in management operational si training, yourCOO.



Raiffeisen C&I a cooptat un director de vanzari nou de la ING Bank

Mihai Lazar se alatura diviziei de investitii a Raiffeisen Bank Romania, Raiffeisen Capital & Investment, in calitate de director vanzari si va administra si coordona activitatile de vanzare si operatiunile de tranzactionare specifice portofoliului companiei.

Mai mult de cinci ani Mihai Lazar (foto) a condus activitatea de vanzare si, incepand din 2011 si operatiunile de tranzactionare actiuni si produse structurate in ING Bank Sucursala Bucuresti, departamentul Piete de Capital. Echipa din care a facut parte a reusit performanta sa fie al doilea cel mai activ jucator al pietei de actiuni din Romania in 2012.

Mihai Lazar a fost desemnat in 2010 al saselea in topul brokerilor din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), conform studiului "Thomson Reuters Extel Survey".





Citeste si