Pe parcursul celor 20 de luni de implementare, proiectul “ProMediere activa” – Drumul cel mai scurt din somaj catre un loc de munca si-a propus Imbunatatirea facilitarii accesului la ocupare si a integrarii durabile pe piata muncii a somerilor din regiunea Bucuresti - Ilfov.


Proiectul, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are un buget de aproximativ 500.000 euro. Grupul tinta este reprezentat de persoane aflate In cautarea unui loc de munca, someri, someri de lunga durata si someri tineri. Proiectul a fost lansat la 31 Octombrie 2012 de Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana, printr-o conferinta de lansare, reunind reprezentanti ai institutiilor publice, societatii civile, reprezentanti ai mediului de afaceri si someri din regiunea de dezvoltare Bucuresti - Ilfov.

In perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013 a avut loc o serie de evenimente de informare (doua ateliere de lucru, o caravana si un eveniment de informare), In vederea facilitarii accesului grupului tinta la informatii relevante privind piata muncii. Astfel, 200 de persoane au fost Inregistrate In grupul tinta si informate cu privire la obiectivele si activitatile prevazute In proiect. Totodata, campania a vizat si cresterea gradului de constientizare cu privire la obiectivele POSDRU, precum si beneficiile masurilor active de ocupare.

In luna februarie 2013, 100 de persoane din grupul tinta au participat la sesiunile de consiliere si orientare profesionala. Scopul fundamental al orientarii/consilierii profesionale este de a evalua potentialul persoanelor din grupul tinta, de a oferi sfaturi asupra modului In care se poate ajunge la cele mai bune optiuni In alegerea unui traseu professional si, In final cresterea capacitatii de a decide In legatura cu propria cariera.
In urma acestor sesiuni, 40 de persoane au participat la un program de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor profesionale, format din: un curs de Operator introducere, validare si prelucrare date, un curs de limba engleza si 5 module de instruire: Tehnici de
Comunicare eficienta, Dezvoltare personala, Tehnici de cautare a unui loc de munca, Elaborare CV si prezentare la interviu, Egalitate, diversitate si dezvoltare durabila.

In luna martie 2013 a demarat si programul de mediere activa pe piata muncii, constand In implicarea activa a participantilor In actiuni tipice de mediere, scopul final fiind plasarea acestora. Participantii au fost sprijiniti In elaborarea CV-ului si a scrisorilor de intentie, au fost pregatiti pentru participarea la interviuri, au fost Indrumati sa identifice oportunitatile si amenintarile de pe piata muncii, au fost asistati si consiliati In cautarea si identificarea locurilor de munca In presa locala si online si au contactat angajatorii identificati.

Masuri inovatoare:
- organizarea unui program de “mediere activa”, pentru minim 30 de persoane din grupul tinta participante la proiect.
- organizarea unui eveniment inovator, respectiv o “Bursa a locurilor de munca si de formare profesionala” care va reuni atât persoane din categoriile de grup tinta participante la proiect, cât si potentiali angajatori si furnizori de formare profesionala.
Proiectul“ProMediere activa” – Drumul cel mai scurt din somaj catre un loc de munca este implementat de Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana In parteneriat cu Asociatia Interconcordia si IDRU- Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

« Societatea romaneasca se confrunta astazi cu un numar considerabil de persoane care si-au pierdut locul de munca de prea multa vreme, iar somajul in randul tinerilor a atins un nivel critic. Prin proiectul ProMediere activa - drumul cel mai scurt din somaj catre un loc de munca am dorit sa oferim resurse si solutii pentru persoanele din grupul tinta, sa isi gaseasca un loc de munca stabil. Prin programul integrat de consiliere, formare profesionala si mediere activa, consideram ca am reusit sa deschidem usi catre posibilitati noi de angajare. « Liviu Bulgarescu, Manager Proiect

Proiectul ProMediere activa” – Drumul cel mai scurt din somaj catre un loc de munca este implementat de Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana in parteneriat cu Asociatia Interconcordia si IDRU- Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri