26 August 2013

Top On The Move: ce schimbari de manageri au facut companiile pe final de vara



Desi perioada concediilor nu s-a incheiat, companii importante cu activitate pe piata locala au facut schimbari importante in management. Iata care sunt acestea.

Mihaela Ungar este noul director de marketing al Rompetrol

Mihaela Ungar, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu, este noul director marketing si comunicare in cadrul grupului Rompetrol.

Mihaela Ungar preia astfel atributiile de comunicare detinute anterior de Alexey Golovin, care se va ocupa de alte proiecte in cadrul Rompetrol, si cele de marketing, detinute de catre Petrian Radulescu, fostul director de marketing care a parasit compania in luna martie.

Mihaela Ungar, cu o experienta de 21 de ani in cadrul Colgate – Palmolive, s-a alaturat Rompetrol „in contextul in care strategia grupului in urmatorii cinci ani vizeaza dezvoltarea activitatii de retail si dezvoltarea diviziei internationale a KazMunayGas", potrivit unui comunicat de presa al companiei.


Divizia auto a Grupului Tiriac are un nou CEO

Divizia auto a grupului Tiriac Holdings, are incepand din iulie un nou director general executiv (CEO), pe italianul Marco Saltalamacchia, care il inlocuieste pe Marius Pitigoi.

Saltalamacchia are o experienta de peste 23 de ani in industria auto, timp in care a avut functii de vanzari si marketing pentru Renault, Fiat si BMW, potrivit profilului de linkedin.com.

“In 2013 am inceput colaborarea ca Senior Advisor cu A.D. Little si cu Tiriac Holdings ca CEO al diviziei auto”, spune Saltalamacchia.

A.D. Little este una din primele companii de consultanta in management, fontata in 1886 de Arthur Dehon Little in SUA.


Holcim numeste un nou director de marketing si vanzari

Holcim il numeste pe Bogdan Dobre (foto), 45 de ani in pozitia de director de marketing si vanzari al Holcim Romania, de la 1 septembrie 2013, el fiind succesorul lui Rossen Papazov, care a fost promovat in pozitia de CEO al subsidiarei Holcim din Azerbaidjan.

Bogdan Dobre a absolvit Facultatea de Chimie Organica in cadrul Universitatii din Bucuresti si are un EMBA obtinut in cadrul Universitatii Tiffin, SUA. Bogdan s-a alaturat companiei Holcim Romania in 2000 in pozitia de manager regional de vanzari. Doi ani mai tarziu, a preluat coordonarea echipei de vanzari a diviziei Ciment si, din 2011, a administrat segmentul de business pentru divizia Betoane si Agregate.

Rossen Papazov, cetatean bulgar, s-a alaturat companiei Holcim Romania in urma cu 3 ani in pozitia de director de marketing & vanzari. Inainte de Holcim Romania, Rossen a fost director de marketing al Holcim Belgia si a coordonat Divizia de Agregate si Betoane a Holcim Bulgaria in calitate de Manager General, in perioada 2004-2007.



Traian Nechifor este noul country manager Coca-Cola Republica Moldova

Coca-Cola Hellenic l-a numit, incepand cu 1 septembrie, pe Traian Nechifor in functia de country manager pentru Republica Moldova. El va coordona functiunile de financiar, resurse umane, relatii publice, aprovizionare si marketing.

Traian Nechifor este in prezent national field sales manager Coca-Cola HBC Romania, are o experienta de peste 18 ani in cadrul companiei si este din 2011 membru al echipei extinse de senior management a acesteia. Evolutia sa profesionala este strans legata de politicile companiei in aria dezvoltarii organizationale, un exemplu concret fiind parcursul sau in companie spre pozitii cu responsabilitate si provocari din ce in ce mai mari, cum ar fi cele de sales manager, zone sales manager si national field sales manager.

Traian Nechifor a absolvit cursurile Universitatii Economice Petre Andrei din Iasi, specializarea Finante si are o diploma in Marketing, obtinuta la Universitatea eCornel din SUA.


Adrian Sarbu a demisionat de la conducerea CME

Adrian Sarbu, fondatorul Pro TV si al agentiei Mediafax si cel care in ultimii patru ani a condus grupul american Central European Media Enterprises (CME), afirma ca misiunea sa in cadrul CME a fost indeplinita, potrivit unui comunicat de presa al grupului, citat de Mediafax.

Sarbu a demisionat miercuri din functia de presedinte si CEO al CME dupa patru ani de mandat.

Managerul va fi in continuare angajat CME pana la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, sa conduca temporar comisia directorala pana la preluarea sarcinilor de catre un CEO permanent.



JLL numeste un fost asset manager al Valad sef peste industrial

Cristina Pop (foto), fost asset manager pentru Valad in Romania, este noul manager al departamentului industrial al Jones Lang LaSallle Romania, a anuntat compania.

Numirea Cristinei Pop, vine dupa ce Irina Iliescu, cea care a pus bazele departamentului industrial al King Sturge ( compania care a fuzionat cu Jones Lang Lasalle) a hotarat sa se mute in Londra.

„Irina a luat decizia personala de a se stabili la Londra, iar Jones Lang LaSalle Romania profita de aceasta ocazie pentru a multumi Irinei pentru toate realizarile ei din ultimii sase ani ", a declarat directorul general al biroului din Bucuresti al JLL, Gijs Klomp.




Citeste si