10 Februarie 2014

Top On The Move: Valul de zapada, inlocuit de un val puternic de schimbari de manageri



Dupa ce anul 2014 a inceput in forta, odata cu modificarile in management efectuate de companii in luna ianuarie, si luna aceasta valul de schimbari continua. WALL-STREET.RO iti prezinta cele mai importante schimbari de manageri din ultima perioada.

Lilly Romania isi schimba conducerea dupa 3 ani

Reprezentanta din Romania a companiei bio-farmaceutice de origine americana Eli Lilly and Company (Lilly) are o noua conducere incepand cu 1 februarie.

Camilla Shen va ocupa functia de director general al companiei, in paralel cu cel actual de director Regional pentru Europa de Sud-Est.

Shen are o experienta de peste 20 de ani in cadrul Lilly, indeplinind rolul de conducere intr-o serie de tari din Europa Centrala si de Est, precum si roluri functionale in Europa, Canada, Australia, Asia si America Latina.


Schimbari la BCR: directorul financiar se ocupa de neperformante

Directorul financiar al BCR, Bernd Mittermair, a fost mandatat de Consiliul de Supraveghere sa preia conducerea directiei Remediere, Restructurare si Recuperare, informeaza Mediafax.

In locul a fost numita Adriana Jankovicova, in prezent director in Erste Group, care va fi si vicepresedinte executiv.

"Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a aprobat schimbari in componenta Comitetului Executiv al bancii, sub rezerva aprobarilor Bancii Nationale a Romaniei", se arata intr-un comunicat al bancii.

Astfel, Michael Beitz, pana in prezent Vicepresedinte Executiv cu responsabilitati generale asupra portofoliului de active neperformante, care va fi inlocuit de Mittermair, va prelua un nou rol important in cadrul Erste Group Holding.


Adrian Lupsan este noul director de dezvoltare al Certinvest

Societate de administrare a investitiilor Certinvest l-a recrutat pe Adrian Lupsan (foto) pentru functia de director de dezvoltare. Lupsan este si vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

Adrian Lupsan a lucrat pana la finalul anului trecut pentru casa de brokeraj Intercapital Invest, unde a ocupat functia de director general adjunct.


BRD Sogelease are un nou director general

BRD Sogelease are de la finalul anului trecut un nou director general, Jan Kotik, fost director executiv financiar si operatiuni in cadrul Essox, companie ceha de credite de consum detinuta de grupul Societe Generale.

Kotik il inlocuieste pe Vorles Morlot. Jan Kotík s-a alaturat grupului financiar in 2003, avand o experienta manageriala de peste 14 ani in domeniul serviciilor financiar bancare.


Schimbari la Lenovo

Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri din lume, il numeste pe Aymar de Lencquesaing presedinte al Lenovo EMEA, in timp ce Gianfranco Lanci este promovat in pozitia de COO (director de operatiuni) si vicepresedinte executiv al Lenovo.

Gianfranco Lanci va fi responsabil de noua divizie de PC-uri a companiei, de regiunea EMEA in ansamblu si de pietele mature din Asia Pacific, adica Japonia, Australia si New Zealand. Azmar de Lencquesaing se alatura comitetului executiv global al Lenovo ca vicepresedinte.


Narcis Horhoianu lasa P&G dupa 18 ani pentru marketingul Heineken

Narcis Horhoianu, cel care a lucrat timp de 18 ani in departamentul de marketing al Procter&Gamble Romania, este incepand cu luna aceasta noul director de marketing al producatorului de bere Heineken.

Din noua pozitie, Horhoianu va fi responsabil de strategia de marketing a Heineken in Romania. Narcis Horhoianu este unul dintre cei mai experimentati oameni din marketing din industria bunurilor de larg consum, el avand o experienta de aproape 20 de ani in acest domeniu.

Horhoianu a lucrat in ultimii 18 ani pentru Procter&Gamble, in functii de manager senior in cadrul departamenului de marketing. In ultima sa pozitie, marketing director – brand operations leader, a fost responsabil de coordonarea activitatilor privind comunicarea catre consumator si experienta de brand, cu extindere in toate tarile din Balcani. Inainte de aceasta, Narcis Horhoianua detinut diverse functii, inclusiv de conducere, in aria de dezvoltare de brand si business, coordonand echipe multifunctionale si diversificate.


Un fost CEO al Antena Group preia carma La Fantana

Adrian Nanulescu este noul director general al companiei La Fantana, lider de piata pe segmentul serviciilor complete de aprovizionare cu apa in sistem watercooler si purificator, inlocuindu-l pe Mihai Matyas.

Mihai Matyas, 57 de ani, are o experienta de peste 30 de ani in industrii importante din Romania, dintre care 13 ani i-a petrecut in industria bauturilor racoritoare, lucrand pentru Quadrant-Amroq Beverages, compania care a detinut pana in 2006 in exclusivitate franciza Pepsi pe piata locala. El a condus La Fantana Romania incepand cu anul 2010.

Matyas se va dedica in continuare proiectelor de consultanta, concentrandu-se pe companii active in zona Deva-Cluj.


UNIQA International are un nou senior sales manager

Andreea Stoica (35 de ani), fostul sef al Departamentului Brokeri&Corporate al UNIQA Asigurari, a fost numita senior sales manager for Brokers & MLM in cadrul UNIQA International, incepand cu ianuarie 2014, fiind responsabila pentru tarile din Europa Centrala si de Est.

Din aceasta pozitie, ea coordoneaza activitatile de vanzari legate de brokeri & MLM in cele 15 piete din ECE ale grupului: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Kosovo, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ucraina si Ungaria.


Schimbari la Xerox

Schimbari in managementul Xerox Romania. Mihai Codreanu si Radu Ghionaru au fost promovati in board-ul Xerox, in pozitiile de marketing & graphic communications director, respectiv customer services operations director. De asemenea, Francisca Lebrun, care face parte de 7 ani deja din board-ul Xerox Romania, devine general market operations business director.

In noul sau rol, Mihai Codreanu (foto) va coordona operatiunile Xerox Romania de vanzari de echipamente high end (echipamente de productie), de format mare, pentru zona de arta grafica (plottere) si va superviza in continuare activitatile de marketing si comunicare.

Radu Ghionaru va coordona din noua sa pozitie operatiunile de customer service, supervizand intreaga paleta de servicii post-vanzare.

In noua sa functie, Francisca Lebrun va conduce operatiunile de vanzari indirecte ale Xerox Romania pentru echipamente si servicii, desfasurate prin reteaua de parteneri strategici.


Flanco Retail promoveaza noi membri in echipa de senior management

Flanco Retail anunta noi schimbari in echipa de senior management prin promovarea Nicoletei Capata si a lui Madalin Rugeanu, membri cu experienta in cadrul companiei. Incepand din februarie anul acesta, Nicoleta Capata va ocupa functia de director de resurse umane, iar Madalin Rugeanu va promova in pozitia de director de retail, completand echipa de senior management, alaturi de directorul general, directorul financiar si directorul de marketing.

Din pozitia de director de resurse umane, Nicoleta Capata va dezvolta strategia de resurse umane a companiei, avand ca prioritati pentru acest an implementarea programelor de dezvoltare profesionala, managementul performantei, precum si identificarea si cultivarea talentelor din organizatie.


Bogdan Albu il inlocuieste pe Tadeusz Kuropatwinski la conducerea XTB Romania

Bogdan Albu (foto) este noul director general al casei de brokeraj XTB Romania, acesta inlocuindu-l pe polonezul Tadeusz Kuropatwinski, care si-a incheiat mandatul de patru ani.

Bogdan Albu lucreaza in cadrul XTB Romania de la inceputul anului 2012, in calitate de head of sales, atributiile sale fiind coordonarea echipei de brokeri in cadrul companiei, planificarea strategica, incheierea de parteneriate institutionale, marirea retelei de parteneri si coordonarea acestora.


Alexandru Munteanu a plecat de la Cosmote la Samsung. Sorin Manea preia divizia de business

Alexandru Munteanu (41 de ani - foto) , fostul manager senior de vanzari si operatiuni in cadrul Cosmote si Germanos Telecom Romania, este noul sef al diviziei de telecomunicatii al Samsung Electronics Romania, cel mai mare jucator pe piata locala de telefoane mobile. Pe de alta parte, Sorin Manea (42 de ani), cel care a ocupat in ultimii cinci ani aceasta functie, preia conducerea diviziei de business.

Alexandru Munteanu (foto 1) s-a alaturat Samsung la inceputul acestei luni, in calitate de manager al diviziei de telecomunicatii. El are o experienta de peste 15 ani in domeniul vanzarilor si de peste 10 ani in management de vanzari.




Citeste si