Business, IT sau limba elfilor? Sau absolvent cu diploma in Star Trek? Mirajul strainatatii convinge in fiecare an peste 4.500 de tineri sa paraseasca Romania pentru studii la marile universitati din lume. Iar acum elevii si studentii romani au de ales, pe langa domeniile clasice, sa devina specialisti in seriale celebre sau limbi straine dintre cele mai ciudate.

Astfel, elevii de liceu si studentii care vor sa studieze in Marea Britanie, Franta sau oriunde altundeva in lume pot afla care sunt ofertele universitatilor straine la RIUF, Romanian International University Fair.

Targul unde vin peste 100 de universitati are loc intre 15 si 16 martie in Bucuresti (Sala Palatului), pe 18 martie in Cluj-Napoca (Casa de Cultura a Studentilor) si pe 20 martie in Iasi (Congress Hall Palas), iar participarea tinerilor interesati se face pe baza inscrierii pe www.riuf.ro.

Fie ca vorbim de programe de business si IT sau de programe mai neobisnuite (ethical hacking sau filosofia Familiei Simpson), elevii vor afla informatii despre procesul de aplicare.

Business si IT – preferatele romanilor care studiaza in strainatate

Ceea ce ii intereseaza cel mai mult atat pe elevi, cat si pe parinti sunt domeniile bine platite si sansele de angajare dupa absolvire.
Anul trecut, 10% din absolventii de liceu au decis sa studieze IT si tot atat au ales design, 5% arhitectura si 4% arta spectacolului. Printre optiunile tinerilor romani si-au facut loc si studiile sociale, inginerie, marketing si advertising, stiinte medicale, moda, design interior si sport.

Interesat de programe de studiu iesite din comun?

Arta culinara, Star Trek si religia, filosofia Familiei Simpson sau cum sa faci hacking intr-o maniera etica sunt optiuni de studiu pe care tinerii romani le pot alege.

Cinefilii sau iubitorii de stiinte exacte ar putea studia stiinta supereroilor la University of Texas. Nu vor obtine diploma de Superman la finalul cursurilor insa vor intelege care sunt elementele stiintifice existente care stau in spatele actiunilor supereroilor. Mai interesant de atat, tinerii studiaza si cum ar putea crea un supererou cu ajutorul dezvoltarii noastre stiintifice actuale.

Iar daca limbile straine au fost mereu o preocupare a tinerilor, atunci ar putea lua in calcul o noua optiune de studiu: limba elfilor poate fi invatata la University of Wisconsin.

Cel mai mare targ international de universitati

Peste 20.000 de tineri merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a avea contact direct cu reprezentantii universitatilor.

La RIUF elevii si studentii au ocazia sa identifice cursurile care le raspund cel mai bine pasiunilor si intereselor pe termen lung de la reprezentantii universitatilor invitate sau de la studentii ambasadori, romani care studiaza in strainatate. De asemenea, vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuita din partea consilierilor educationali, atat pentru a descoperi care este domeniul de studiu care li se potriveste, cat si pentru a realiza dosarul de admitere la o universitate internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri