Ei ofera beneficii pentru angajati si ii fac fericiti pe managerii de resurse umane

Stelian Bogza (foto dreapta) si Adrian Sarbu (foto stanga), doi tineri cu experienta de peste zece ani in multinationale, au lansat la finalul anului trecut Benefit Systems, o companie care detine platforma de tip “magazine online” BenefitOnline.ro, prin aceasta angajatii avand posibilitatea sa aleaga diferite beneficii precum bonuri de masa, vacante, ore de training sau sport, in limita bugetului oferit de angajator. Pe de alta parte, companiile sunt scutite de o parte din taxe si impozite daca ofera astfel de beneficii.

Practic, Benefit Systems functioneaza ca un magazin online in care fiecare salariat poate alege, in limita bugetului oferit de angajator, din peste 50 de beneficii printre care traininguri, cursuri de limbi straine, bonuri de masa, contributii la planurile de pensii private sau asigurari de viata, activitati sportive, cultura, sanatate, calatorii sau educatie.

“Pentru angajator, avantajele sunt mai ales fiscale, dar si legate de partea de resurse umane pentru ca poate oferi mai mult salariatilor la aceleasi costuri”, afirma Adrian Sarbu, (33 de ani), unul dintre cei doi cofondatori ai Benefit Systems.

Astfel, daca o companie are un buget de 182 de lei poate oferi 100 de lei in bani cash, 157 de lei in beneficii scutite de contributii sociale (asigurari de sanatate, tichete de masa, tichete de vacanta, etc) sau 182 de lei in beneficii scutite de contributii sociale si impozit pe venit (pensii private, transport, cadouri pentru ocazii speciale).

Afla mai multe din textul: Doi tineri au fondat o afacere prin care ii fac pe angajati fericiti si scapa companiile de taxe

Citeste si:
Cum a evoluat piata de beneficii din Romania si care sunt tendintele
Piata de beneficii...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri