Academia de Studii Economice (ASE), din Bucuresti, a lansat proiectul "Masteranzi practicieni-investitie in viitorii manageri (MASPRACT)", prin care 300 de studenti la masterat vor face practica in 60 de companii pentru a-si mari sansele de intrare pe piata muncii. Proiectul, coordonat de Facultatea de Management, este finantat din fonduri europene si se desfasoara in perioada aprilie 2014-octombrie 2015, in colaborare cu Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Masteranzii vor acumula 280 de ore de practica in cele 60 de firme (5 studenti/firma), de trei ori mai mult decat studentii din ciclul licenta. Ei vor putea face practica doar in companiile cu sediul social sau unul din punctul de lucru in Bucuresti-Ilfov, iar fiecare firma va desemna un tutore de practica care sa aiba studii superioare.

Reprezentantii ASE sustin ca este utila apropierea studentilor de companii pentru ca in cele mai multe cazuri ei reusesc sa se angajeze in acele companii. "In mod traditional, facultatile au suferit din cauza locurilor de practica. Prin aceste proiecte europene reusim sa asiguram stagii de practica atat la masterat, cat si la nivel licenta. Inainte de proiect ni se spunea ca pregatim someri", a declarat managerul de proiect, prof. univ. dr. Claudiu Cicea.

In ultimii doi ani, Academia de Studii Economice a implementat 65 de proiecte (de doctorat, post-doctorat, de practica, pentru dotare) finantate din fonduri UE, din care 54 de proiecte au fost finanțate prin Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (POSDRU) de care au beneficiat 207 doctoranzi si 100 de postdoctoranzi. Bugetul total a fost de 40 milioane de euro.

In urma acestor proiecte, ASE a asigurat 3.500 de locuri de practica. Cele mai multe proiecte au fost obtinute de Facultatea de Management, printre care si cinci proiecte POSDRU.

Citeste si:
Vesti bune: studentii ar putea primi bani pentru a incepe o afacere
Studentii cu abilitati...

Intre februarie 2012 si decembrie 2013, Academia de Studii Economice, in parteneriat cu Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR), a derulat proiectul "Practica economica pentru studenti — vector determinant al insertiei pe piata fortei de munca", care se ridica la peste 1,9 milioane lei. Asistenta financiara nerambursabila a fost de aproximativ 1,86 milioane lei, iar contributia solicitantului de 38.084 lei (ASE — 29.058,09 lei, iar CNIPMMR — 9.025,91 lei).

Sursa foto: Cladirea Academiei de Studii Economice/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Numarul somerilor din Romania, in crestere la finalul anului trecut