5.000 de studenti, ajutati de MTS sa-si gaseasca un loc de munca

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a lansat proiectul "Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani", prin care 5.000 de studenti din intreaga tara vor fi consiliati profesional si ajutati astfel sa se integreze pe piata muncii.

Proiectul POSDRU va fi derulat pe 20 de luni. Acesta este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!".

"In cadrul acestui proiect vom dezvolta si implementa servicii de consiliere si orientare profesionala pentru un numar de 5.000 de studenti la nivel national, scopul initiativei fiind acela de a facilita insertia pe piata muncii si motivarea tinerilor in vederea continuarii studiilor", a precizat Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului si Sportului.

Consilierea studentilor se va realiza in 13 centre de consiliere si orientare profesionala infiintate la nivel national, in principalele centre universitare. Scopul acestor centre si al activitatilor derulate in cadrul lor este formarea cat mai clara a unei opinii asupra activitatii profesionale pe care tinerii o vor desfasura la finalizarea studiilor.

In cadrul centrelor, studentii vor beneficia de sprijin din partea specialistilor in ceea ce priveste: descoperirea propriilor abilitati si competente, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, identificarea oportunitatilor existente pe piata muncii si stabilirea unor obiective profesionale clare si relevante pentru tineri. In plus, studentii vor elabora cu suportul consilierilor un plan de actiune care sa raspunda obiectivelor setate, isi vor pregati CV-ul si scrisoarea de intentie, beneficiind in plus de pregatire pentru interviurile de angajare la care vor lua lua parte.

Citeste si:
3.500 de locuri de muncă disponibile la ANOFM
3.500 de locuri de muncă...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Mai mult decat atat, studentii vor avea la dispozitie platforma online www.startincariera.ro, pentru a putea explora oportunitatile existente pe piata muncii si pentru a putea aprofunda informatiile primite in cadrul sesiunilor de consiliere.

Proiectul ese derulat de Ministerul Tineretului si Sportului in parteneriat cu European Board of Certified Counselors, SC Lean Project Management Consulting SRL, Uniunea Studentilor din Romania, Siveco Romania, Universitatea „Titu Maiorescu” si Graffitti BBDO.

Citeste si Romtelecom cauta 200 de studenti in practica, pe care ii va plati cu 1.000 de lei net lunar.

Citeste si:
INFOGRAFIC: Cum s-a schimbat piața chiriilor pe fondul pandemiei
INFOGRAFIC: Cum s-a schimbat...
Sursa foto: Studenti/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri