16 Iulie 2014

Top On The Move: Cine a venit la conducerea Hidroelectrica, Rompetrol Rafinare si Renault



Companiile au inceput vara cu schimbari intense de manageri. Rompetrol, Hidroelectrica si Renault sunt cateva dintre grupurile care au facut mutari la varf. Wall-Street.ro ti le prezinta pe cele mai importante.

Martin Zmelik, noul director general al CEZ Romania

Directorul general al CEZ Romania, Jan Veskrna, a fost inlocuit la conducerea companiei de Martin Zmelik, fost director de operatiuni in companie. Zmelik a preluat atributiile marti, 1 iulie, potrivit unui comunicat al CEZ Romania, companie din grupul ceh CEZ. Lui Veskrna, care a condus CEZ Romania in ultimii noua ani, i s-a incheiat mandatul.


Cine a venit la conducerea Rompetrol Rafinare

Compania Rompetrol Rafinare, parte a grupului KazMunaiGaz International, este condusa din luna iunie de Yedil Utekov. El a fost numit in locul lui Sorin Graure, care a preluat functia de director al programului de crestere a eficientei operationale pentru rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti.

Yedil Utekov a detinut pana in prezent simultan functia de director general adjunct al societatii (din 24 decembrie 2012) si pe cea de director general al Rompetrol Petrochemicals SRL - societate detinuta integral de Rompetrol Rafinare (din 13 noiembrie 2013), se arata intr-un comunicat al companiei.


Intesa Sanpaolo Bank are director de la BNR

Intesa Sanpaolo Bank Romania are un nou director generala adjunct dupa inlocuirea lui Ioan Mihail Anca, care isi incheiase mandatul in finalul lunii aprilie. Florin Sandor este in curs de autorizare la BNR, institutie din care a fost de altfel si recrutat si unde a ocupat functia de consilier in directia juridica.

Florin Sandor a mai lucrat in cadrul Intesa timp de 10 ani, unde a fost directorul departamentelor juridic si afaceri generala, el fiind de profesie avocat. Sandor are experienta in consultanta juridica si de business, atat pe piata locala, cat si in Republica Moldova, China si Vietnam. El va fi responsabil cu restructurarea portofoliului de credite problematice al bancii, avand si functia de Chief Workout Officer.


La 35 de ani, a devenit manager general

Thomsons Online Benefits, furnizori de software pentru pachete de beneficii destinate angajatilor, l-a numit pe Andrei Pantelimon, in varsta de 35 de ani, general manager al biroului din Cluj-Napoca. Andrei Pantelimon este al 100-lea angajat al Thomsons in Cluj si se alatura echipei in acest rol de leadership pentru a continua expansiunea Thomsons in regiune.

"Acum, cand avem deja 100 oameni in Cluj, avem nevoie de management local pentru conducerea operatiunilor de aici si pentru a ne continua expansiunea", a declarat Michael Whitfield, chief executive officer al Thomsons.


O femeie conduce departamentul de strategie

Publicis Romania a numit pe Raluca Iacob in functia de director de strategie. Ea si-a inceput cariera in publicitate in urma cu 13 ani in departamentul de client service.

De-a lungul timpului, a dezvoltat strategii de comunicare pentru brand-uri locale si internationale, precum Aqua Carpatica, BCR, Caroli, Dedeman, Golden Brau, Heineken, La Strada, Neumarkt, Nestlé, Nokia, P&G, Petrom, Vodafone. Raluca Iacob vine la conducerea departamentului de strategie al Publicis Romania care, in prezent, numara 6 persoane cu background-uri multiple, incluzand media si digital.


Ioana Moga, noul director de marketing si vanzari in sudul Europei

Rovese Romania, compania care se ocupa de distributia brandurilor Cersanit si Opoczno la nivel local, a numit-o pe Ioana Moga in functia de director de marketing si vanzari pentru regiunea de sud a Europei.

Anterior, Ioana Moga a ocupat functia de marketing director Southern Europe in cadrul Rovese Romania. Din noua sa pozitie, aceasta va coordona operatiunile de vanzari si activitatea de marketing din Romania, Ungaria, Bulgaria si in Balcani. Numirea in functie vine in contextul deciziei companiei de crestere a investitiilor in sudul Europei.


Franco Del Fabbro, la conducerea producatorului Heidi Chocolat

Franco Del Fabbro a preluat incepand cu aceasta luna conducerea producatorului de ciocolata Heidi Chocolat, inlocuindu-l in functie pe Erwin Vondenhoff, cel care a ocupat aceasta pozitie din 2008.

"Sunt foarte entuziasmat sa ma alatur echipei Heidi intr-un moment atat de important in istoria brandului. Anul acesta sarbatorim 20 de ani de existenta a companiei. Oportunitatea de a transforma Heidi intr-un brand premium si unic la nivel global, prin intarirea prezentei pe piata internationala, este o experienta unica", a precizat Del Fabbro.


Cine vine la conducerea Renault Commercial Roumanie

Renault Commercial Roumanie, importatorul marcilor Renault si Nissan in Romania, are de la 1 septembrie un nou sef, pe polonezul Jan Ptacek care il va inlocui pe Thomas Dubruel.

Thomas Dubruel preia functia de director general adjunct al Renault MAIS (filiala de distributie a Grupului Renault din Turcia).


Hidroelectrica si-a luat director de achizitii si logistica de la Tiriac Holdings

Hidroelectrica are un nou director de achizitii si logistica, Viorel Cerchez, care a detinut anterior aceeasi functie in cadrul Tiriac Holdings, a anuntat producatorul de electricitate.

Viorel Cerchez a fost selectat pentru acest post in cadrul proiectului de recrutare a managerilor Hidroelectrica derulat de Euro-Insol si Hidroelectrica in anul 2013 cu firma Pedersen&Partners, unde s-a clasat pe primul loc. Din octombrie 2009 si pana la angajarea la Hidroelectrica a fost director de achizitii la Tiriac Holdings (Tiriac Auto, Tiriac AIR, Tiriac Real Estate si Tiriac Financial). Anterior aceste functii, el a lucrat la Hewlett Packard Bucuresti & Geneva, pe pozitia de director de achizitii (2005-2007) si director de strategie si achizitii din noiembrie 2007 pana in octombrie 2009.


Ernst&Young il aduce in echipa pe Valeriu Binig

Compania de consultanta si audit financiar Ernst&Young (EY) Romania l-a adus in echipa pe Valeriu Binig, unul dintre cei mai importanti specialisti in piata de energie din tara. El detine pozitia de partener in cadrul departamentului de Servicii de Consultanta in Afaceri, unde se concentreaza pe sectorul energetic. Rolul lui Valeriu Binig va viza extinderea cotei de piata detinuta de firma in aceasta industrie, extinderea portofoliului de clienti si a gamei de servicii.

Valeriu Binig a fost director Energy&Resources Industry Leader la Deloitte Romania, din 2008 pana in iulie 2014, director de programe de energie la Enterprise Capital (mai 2006-octombrie 2008) si director Energy&Utilities la Fondul Romono-American de Investitii (octombrie 2002-mai 2006).




Citeste si