Automobile Dacia, Primaria Mioveni si Inspectoratul Scolar Judetean Arges infiinteaza doua clase de invatamant profesional pentru calificarea profesionala sculer-matriter, din anul scolar 2014-2015.

Documentul a fost semnat in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si face parte din strategia guvernamentala de implicare a mediului privat in revitalizarea invatamantului profesional si tehnic din Romania.

Cele doua formatiuni scolare, cu anii de absolvire 2016 (clasa a X-a) si 2017 (clasa a IX-a), vor functiona in Liceul Tehnologic Constructii de Masini din Mioveni. Inspectoratul Judetean Arges si Primariei Mioveni vor introduce cele doua clase profesionale, in timp ce Automobile Dacia se va ocupa de pregatirea practica a elevilor si va asigura personal calificat si echipament adecvat specializarii.

De asemenea, Dacia va sustine financiar masa de pranz pentru elevi pe toata perioada de derulare a stagiului practic, echipamentul individual de protectie si transportul de la sediul liceului pana la locul de desfasurare a stagiului practic si retur. Compania va contribui la instruirea cadrelor didactice ce vor preda elevilor din cele doua clase si va asigura oportunitati de angajare pentru absolventi.

Cum vor primii elevii bursa de 200 de lei

Suplimentar, Dacia S.A. va pune la dispozitie si o bursa de studii in valoare de 200 de lei, net, lunar, care se adauga sprijinului financiar acordat de Guvernul Romaniei/Consiliul Local. Pentru acordarea bursei si mentinerea statutului de bursier, elevii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba o prezenta la cursuri de minimum 95%, sa aiba media generala minimum 7, sa nu aiba abateri disciplinare si sa fie sa fie apti din punct de vedere medical.

Citeste si:
Pe 3 martie, Dacia prezinta modelul electric la Geneva
Dacia prezinta modelul...

Primaria Mioveni se va ocupa de promovarea acestui tip de specializare realizata in parteneriat si va oferi fondurile necesare elevilor care doresc sa urmeze cursurile celor doua clase care vor fi infiintate.

Sursa foto: Tanar muncitor/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Banii nu te fac elev mai destept
Setari Cookie-uri