Esecul, cea mai de temut situatie din vietile noastre, si totusi, o rampa de lansare

„Oamenii persistenti isi incep succesul acolo unde altii termina in esec", spunea Edward Eggleston despre una dintre cele mai de temut situatii din vietile noastre – esecul. Ratarea in cariera poate fi insa doar un pas necesar spre succesul intr-o alta, poate deveni chiar chiar un motor al motivatiei, tine doar de perceptia noastra sa il vedem asa.

„Esecul in cariera are legatura cu modul in care noi reactionam la factorul de stres. Atunci cand am investit vise, emotii, energie, timp si bani in cariera noastra, esecul in cariera devine o problema majora, din oricare punct de vedere - financiar, emotional, al sanatatii fizice si psihologice”, spune psihoterapuetul Marius Iftimie.

Adrian Raulea, psiholog Insight Emotional Intelligence, inainteaza o ipoteza interesanta –„Esecul exista si nu exista. Este o interpretare a mintii pentru situatiile pe care le experimentam. Avem nevoie de el, de lectiile lui, de durerea lui, dar nu avem nevoie sa luam aceasta durere cu noi! Nu exista esec, exista asumare, curaj, munca, rabdare, durere, pasiune, curiozitate, perseverenta si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, au fost numite experiente!”

Citeste articolul integral pe Cariereonline.ro

Citeste si:
Organizare Euro 2020 - scurta istorie a unui esec romanesc
Organizare Euro 2020 - scurta...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock.com/Esec

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri