"O decizie luata la timp valoreaza mai mult decat efectul ei. Ia decizia privind realist lucrurile si gandidu-te la intreaga echipa. Pe langa decizii, trebuie sa ai solutii vizavi de evolutia oamenilor. Emotia face parte din performanta. Daca nu o traiesti, nu ajungi unde iti doresti", a spus Dana Demetrian, vicepresedinte executiv retail si private banking in cadrul BCR, la evenimentul Sales Performance Summit despre performanta in vanzari, organizat de compania de training si consultanta Trend Consult.

Formula performantei

Performanta={OOO} Oameni + Oameni + Oameni

Cu aceasta formula, Dana Demetrian subliniaza ca oamenii sunt cei care pot genera performanta in companii. Astfel, managerii trebuie sa comunice sincer si proactiv pentru ca ceilalti sa valorizeze mai mult decizia luata. In plus, ea crede ca o echipa trebuie lasata sa creeze pentru a ajunge la performanta.

"Cred ca emotia reprezinta 100% din decizie si decizia inseamna emotie", a completat Demetrian.

Ce faci cand iei o decizie gresita

Atunci cand gresesti, recomandarea specialistilor este sa recunosti ca ai gresit fata de tine si apoi faci un plan de prezentare a greselii in fata sefilor, recomanda Dania Selaru, sales director strategic accounts la Telekom Romania.

Totusi, sefii nu trebuie sa sanctioneze greselile angajatilor, ci trebuie sa le tolereze pentru a putea sa incurajeze initiativa, considera Dan Stefan, director executiv la compania Autonom. Totodata, Dana Demetrian considera ca orice decizie are un procent de eroare. Asta inseamna ca orice decizie contine o parte care poate fi facuta intotdeauna mai bine.

Sursa foto: Performance/Shutterstock.com