Steve Jobs raspundea : “De fiecare data cand raspunsul a fost negativ mai multe zile la rand, am stiut ca aveam nevoie de o schimbare".

Antreprenorul a trait asa cum si-a propus, atat la Apple, cat si la NeXT, Pixar si din nou la Apple, unde raspunsul cel mai des era “da”, scrie Business Insider.

Raspunsul la intrebarea “Ai alege din nou aceeasi cariera?” este in cazul majoritatii oamenilor o combinatie intre da si nu.

Daca ati incepe de la zero, ati alege acelasi drum in viata profesionala? Sau ati merge intr-o directie complet diferita? Daca raspunsul la cea de-a doua intrebare este da, care este calea pe care ati alege-o? O cariera mai apropiata de ceea ce visati presupune sa va dati demisia si sa va apucati din nou de studii? Sau sunt si elemente din prezent pe care vi le-ati dori si in viata profesionala ideala?

Aflati ce temeri va opresc

“Ai incerca daca ai sti ca nu vei da gres?" Aceasta este o intrebare asupra careia toata lumea ar trebui sa reflecteze. Ai intra intr-un program spatial? Ai lansa un start-up? Ai scrie un roman? Acum incearca sa te si imaginezi facand asta. Ti-ar placea atat de mult incat sa aloci timp si efort acestor activitati?

Daca raspunsul este da si inca nu faci ceea ce te-ar face fericit, de vina poate fi teama de esec. Insa, asa cum stia si Jobs inca de la o varsta frageda, una dintre zile va fi si ultima, iar atunci cu totii ar trebui sa ne uitam in spate si sa vedem alegerile facute si lucrurile incercate, si nu sansele pierdute pentru ce ne-a fost teama sa le incercam.

Imagineaza-ti idealul

Citeste si:

In varianta ideala, unde te-ai plasa, ce ai face in fiecare zi? Daca ai lucra, unde ai face-o si in ce domeniu ai activa si de ce munca ar fi importanta si placuta pentru tine?

In continuare inceaca sa compari prezentul cu idealul. Daca sunt apropiate, atunci este perfect. Pentru multi insa, diferentele sunt mari si trebuie sa se decida daca isi doresc schimbarea in bine. Insa inainte de aceasta, trebuie sa avem o idee clara despre ce ne dorim.

Descopera pasii necesari pentru cariera visata

Distanta mare dintre realitate si vis este cea care ii tine pe multi pe loc. Astfel, este necesar ca fiecare sa descopere ce pasi trebuie sa faca in aceasta "calatorie" si fiecare obiectiv pe care sa-l indeplineasca pe drum.

Ai nevoie de pregatire pentru a avea cariera pe care ti-o doresti? Inseamna ca este momentul sa mergi la cursuri. Trebuie sa afli doar ce isi doresti sa studiezi si cand, apoi sa aplici pentru program.

Fa primul pas

Mai departe, fa primul pas care te poate aduce mai aproape de cariera visata. Poate fi ceva mic, simplu ca vizionarea unul website cu informatii despre profesie, un apel catre cineva sau o carte.

Orice ar fi, fa astazi si vei fi cu un pas mai aproape de ce ai visat.

Sursa foto: GongTo / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">Steve Jobs, Shutterstock