Sa iti stabilesti obiective si sa le si atingi iti poate oferi un sentiment coplesitor, mai ales daca esti tanar absolvent de facultate. Kevin E Lofton, CEO al Catholic Health Initiatives, o organizatie de sanatate non-profit, dezvaluie modul in care tinerii pot indeplini cu succes sarcinile fara sa se simta coplesiti.

La intrebarea „Ce sfat le-ai oferi absolventilor de facultate?” el a raspuns: „Ia o foaie alba de hartie si un plic si scrie un tel pe care vrei sa il indeplinesti in urmatorul an, apoi sigileaza-l", scrie Business Insider.

Nimeni nu trebuie sa vada continutul acelui plic, nici macar profesorii sau parintii. Apoi, un an mai tarziu, desfa plicul si observa masura in care ti-ai dat silinta pentru a indepli acel obiectiv si fixeaza-ti altul pentru anul urmator.

Aceasta practica nu garanteaza ca-ti vei atinge obiectivele propuse in primul sau al doilea an, insa te va mentine motivat in indeplinirea telurilor. CEO-ul arata ca aceasta practica isi propune sa ii obisnuiasca pe cei de 20 de ani sa vada lucrurile asupra carora trebuie sa se concentreze, sa isi fixeze teluri, pentru ca ulterior sa observe ce au facut pentru a le indeplini

Citeste si:
Proiect de 5 milioane euro pentru "Romania Durabila", lansat oficial
Proiectul pentru dezvoltarea...
Sursa foto: plic, Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Căutarea unui job nou, un job în sine. Sfaturi care dau rezultate
Setari Cookie-uri