Studiu: Absolventii regreta ca au ascultat sfaturile de cariera primite in scoala

Unul din 10 adulti regreta ca a luat decizii legate de studii pe baza sfaturilor de cariera primite in scoala, arata un studiu realizat de YouGov, scrie publicatia The Telegraph.

“Nu ascultati niciodata sfaturile de cariera pe care le primiti”, spun absolventii, raspunzand unui studiu privind regretele pe care le au legate de educatie.

Cercetarea are la baza raspunsurile a peste 2.000 de britanici si mai arata ca unul dintre cel mai mare regrete al oamenilor este alegerea unui domeniu de studiu fara o idee clara despre cariera pe care voiau sa o urmeze.

Studiul, comandat de Universitatea Arden, a mai evidentiat ca unul din sase absolventi este de parere ca lipsa unei idei clare despre cariera l-a determinat sa faca alegeri proaste cu privire la studii.

Mai mult, aproximativ 1 din 12 persoane regreta ca a studiat pentru a obtine calificari superioare doar pentru a le face pe plac parintilor sau profesorilor. "Tinerii ar trebui sa isi ia un timp de gandire pentru a-si da seama ce li se potriveste si ca au in fata oportunitatea pe care o asteapta", a explicat Philip Hallam, director executiv al Universitatii Arden.

Citeste si:
INTERVIU | Apa Nova: Interesul pentru posturile vacante a crescut...
INTERVIU | Irina Munteanu...

Sursa foto: soapta, Shutterstock
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri