Jean Philippe Salar (42 de ani) il inlocuieste, de la inceputul lunii septembrie a acestui an, pe Geoffrey Gardiner in functia de director al Renault Design Central Europe (RDCE). Gardiner devine director de design in cadrul Aliantei Renault-Nissan, la Technocentre (centrul de cercetare si dezvoltare al Renault) din Franta.

Cu o experienta de 19 ani in cadrul Grupului Renault, noul responsabil al activitatii biroului de design al Renault de la Bucuresti a contribuit la dezvoltarea mai multor modele comercializate de Grupul Renault in lume, precum: Twingo, Clio 3, Scénic, Trafic 2, Fluence, Mégane cabriolet, Mégane break si, cel mai recent, Kwid, destinat pietei indiene.

„Am venit in Romania cu mult entuziasm si motivatie pentru a lucra cu echipa RDCE. Compusa din 30 de persoane, cu toate meseriile din zona creativa, aceasta este recunoscuta pentru design-ul modelelor gamei Dacia, Kadjar, Alpine Vision Gran Turismo. (...) Creativitatea este o provocare permanenta, in care strategia este de a identifica, inaintea concurentei, noile concepte care fac succesul de maine. Anticipam tendintele, astfel incat sa putem propune un design modern, simplu, atractiv, care sa transmita valorile marcii Renault. Dar design-ul nu este tot. O alta provocare este aceea de a ameliora calitatea perceputa a vehiculelor noastre pentru a ne pozitiona printre cei mai buni in domeniu”, a declarat Jean Philippe Salar, noul director al RDCE.

Dupa ce a absolvit un master in Design Transport la Strate Ecole de Design, Jean Philippe Salar debuteaza ca designer exterior la Renault, in anul 1996, in cadrul departamentului Vehicule Utilitare. Aici contribuie la dezvoltarea modelului Trafic 2. Din 2000 se alatura centrului-satelit de Design al Renault de la Barcelona, Spania. In 2001, Salar se intoarce in Franta, la Technocentre. Aici ii este selectata propunerea de design pentru Clio 3 si Clio 3 RS. Intre 2004 si 2005 face parte din echipa de design de la Renault Samsung Motors (RSM), unde contribuie la modelele SM5 si SM7, berline statutare destinate pietei coreene. In 2005 revine la Technocentre si participa la dezvoltarea intregii game Mégane. In 2008 devine seful studioului de Design Renault din Mumbai, India, unde dezvolta, alaturi de echipa sa, design-ul modelelor Duster, Pulse, Scala si Kwid, unul dintre cele mai noi modele ale Renault. Dupa experienta din India, Jean Philippe Salar revine la RSM in calitate de sef proiect. Din septembrie 2015 preia managementul RDCE din Romania, la Bucuresti.

RDCE este situat in Bucuresti si a fost infiintat in anul 2007. Face parte din reteaua internationala a centrelor de design - satelit a Grupului Renault. Celelalte centre se afla in orasele São Paulo (Brazilia), Kiheung (Coreea de Sud), Chennai si Mumbai (India).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri