La fiecare 15 secunde un muncitor moare ca urmare a unui accident la locul de munca sau a unei boli profesionale, potrivit expertilor din domeniul sanatatii si securitatii in munca.

De asemenea, potrivit statisticilor, la fiecare 15 secunde, 160 de muncitori sufera un accident de munca.

In acest context, gestionarea accidentelor si a bolilor profesionale, precum si a sigurantei si sanatatii la locul de munca, devine esentiala pentru asigurarea dreptului la un mediu de lucru sigur si sanatos.

4.000 de romani sufera anual un accident de munca

„La nivelul tarii noastre, conform statisticilor furnizate de Inspectia Muncii, situatia cu privire la numarul accidentelor de munca in anul 2014 arata ca s-a inregistrat o usoara imbunatatire fata de 2013. Numarul total al accidentelor de munca a fost 4.201 in 2013 si 3.962 in 2014. Numarul total al persoanelor care au suferit accidente din care a rezultat incapacitate temporara de munca a scazut de la 3.903 in 2013 la 3.728 in anul 2014”, conform unui comunicat de presa al CNS „Cartel Alfa”.

Potrivit acestuia, numarul persoanelor accidentante mortal a scazut in 2014, cand s-au inregistrat 234 cazuri comparativ cu 298 in 2013.

O alta problema intalnita in mediul de munca se refera la sanatatea psihica a angajatilor, considerata a fi cel putin la fel de importanta precum cea fizica.

Un angajat care nu este sanatos din punct de vedere mental va avea un randament scazut, iar productivitatea, competivitatea si atentia sa vor avea de suferit.

Mai mult, un numar de aproximativ 6.400 de oameni mor zilnic, in lume, in accidente de munca, Organizatia Internationala a Muncii estimand ca, anual, peste 313 milioane de lucratori raman cu incapacitate temporara de munca, informeaza Inspectia Muncii de Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca.

Pornind de la aceste premise, Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group, a organizat cea de-a treia editie a conferintei „Workplace Safety Management Forum”, in cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, oferind solutii pertinente companiilor in scopul reducerii numarului de accidente, precum si costurile aferente acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri