Florian Colceag: Romania se afla in Evul Mediu in materie de educatie

Romania are programe de educatie care corespund cunostintelor din sec. XVII, XVIII si XIX. Practic, noi pregatim copiii pentru trecut si gandirea in logici care nu mai au relevanta in prezent, spune antrenorul de genii, Florian Colceag. Cum ar trebui schimbata paradigma educationala sau cum ar trebui educat poporul roman astfel incat sa evite crizele aflati in a doua parte a interviului cu profesorul Colceag.

Cum faci ca, dintr-un copil descurajat de scoala, sa il aduci in situatia de a relua dorinta de cunoastere si de a-si potenta la maximum abilitatile cu care s-a nascut ca sa poata deveni util?

Asa cum e in prezent, scoala este un cimitir al elefantilor. Este o disperare pentru parinti. La mine vin foarte multi parinti si ma intreaba la ce scoala sa-si dea copiii, incotro sa-i indrepte. De multe ori nu am raspuns. Se dezvolta unitati private care acorda o buna atentie educatiei, insa sunt foarte putine programe de stat deschise inovatiei pentru ca administratia nu incurajeaza inovatia, desi rezultatele sunt remarcabil de proaste la nivel european si chiar mondial.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
RAR: Maşinile cu volan pe dreapta ar putea să nu mai fie înmatriculate
RAR: Maşinile cu volan pe...
Sursa foto: cariereonline.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri