Compania de training Human Capital Solutions (HCS) a lansat un instrument de evaluare a competentelor angajatilor, bazat pe cercetari efectuate in domeniul neurostiintelor comportamentale. Acesta poate identifica nivelul a 12 competente soft-skills esentiale pentru orice activitate profesionala, precum numara rezistenta la stres, energia, sociabilitatea sau deschiderea la nou.

Evaluarea BrainPerform se face prin intermediul unei platforme online, unde utilizatorul parcurge o serie de teste, avand la dispozitie o anumita perioada de timp. Pe baza modului in care utilizatorul raspunde in cadrul exercitiilor, a timpilor sai de reactie si a numarului de erori pe care le-a generat in timpul testelor se poate determina gradul de dezvoltare al retelelor neuronale legate de anumite comportamente care definesc cele 12 competente evaluate.

Cum aceste competente stau la baza performantelor individuale, cunoasterea exacta a nivelului la care se afla acestea duce la identificarea clara a nevoilor de dezvoltare ale fiecarei persoane. Ca urmare, pe baza raportului generat in urma testelor, specialistii echipei HCS elaboreaza un set de recomandari de imbunatatire a competentelor prin training, mentoring, coaching sau alte forme de dezvoltare personala.

Acest mod de testare elimina elementul de subiectivitate prezent in testele de masurare a competentelor soft-skills clasice, bazate pe intrebari si raspunsuri.

Instrumentul ajuta companiile in procesul de recrutare a noilor angajati, la masurarea rapida a nivelului actual de dezvoltare a competentelor angajatilor pentru a identifica mai usor nevoile de training si dezvoltare, in consilierea privind alegerea cariererei profesionale si pentru ghidarea in procesul de rotatie a job-urilor, reorganizari sau restructurari.

Cu o experienta de 13 ani pe piata romaneasca, Human Capital Solutions pune la dispozitia companiilor din orice industrie instrumente personalizabile si la indemana pentru evaluarea obiectiva si dezvoltarea eficienta a competentelor si abilitatilor soft-skills ale echipelor din organizatiile de orice marime sau structura.

Sursa foto: auremar, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri