Ioan Dumitrascu, PeliFilip: Legislatia este absurda. In auto daca mergi in alta sectie, inseamna ca nu respecti contractul

Legislatia este absurda, iar prevederile ar trebui sa fie cat mai flexibile, a declarat Ioan Dumitrascu, partener al casei de avocatura PeliFilip, la conferinta HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro si sustinut de Groupama, Lugera, PeliFilip si 7Card.

"Legiuitorul nostru este foarte strict in a incerca sa despice firul in patru. Cand te uiti la un om care munceste undeva, te uiti la felul si locul muncii. Ce te faci daca vrei sa il muti in alt loc? Incerci sa ii obtii acordul. In auto-moto din motive care tin de comunism s-a mostenit un loc al muncii foarte strict delimitat. Pentru marii angajatori care au fost privatizati, de multe ori, locul muncii este definit ca sectia ansamblare sau vopsitorie. Unele proiecte de care ne-am ocupat au constat in mutarea angajatilor dintr-o anumita sectie de asamblare in alta sectie. Pentru ca piata voia altceva, iar acest lucru inseamna munca de convingere. De exemplu, in auto, daca mergi 10 metri mai incolo, in alta sectie, inseamna ca nu mai respecti contractul. Aceasta este legislatia si este absurda. Este bine ca prevederile sa fie cat mai flexibile", a declarat Ioan Dumitrascu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri