Desi inca cei mai multi angajati lucreaza de la birou, 4 din 5 mai exact, exista totusi si persoane care ar lucra oricand de oriunde: cei nascuti dupa anii '90, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree in cadrul conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro si sustinut de Groupama, Lugera, PeliFilip si 7Card.

"Cei nascuti dupa anii '90 sunt cei mai dispusi sa fie astazi in Bucuresti, maine in Cluj, poimaine in Praga. Singura metoda este sa ne adaptam si noi, daca nu ne adaptam, altfel murim", a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

IT&C, FMCG, pharma, business services si new media sunt industriile cu ce mai dispusi angajati la mobilitate nu doar fizica, intre orase, dar si la mobilitate virtuala.

"Generatia noua se simte mult mai aproape de alte persoane in fata unui ecran, pe Skype. Tehnologia scurtcircuiteaza tot. Este clar ca acesta este viitorul", mai spune Stanciu.

El precizeaza astfel ca foarte multe proiecte de mobilitate fizica se transforma in mobilitate virtuala. Mai exact, omul se misca intre orase dar fara sa fie relocat acolo. "Sunt multe avantaje pentru mobilitatea virtuala mai ales pentru angajatori in ce priveste costurile. Este foarte, foarte ieftin", argumenteaza Stanciu.

CEO-ul Smartree subliniaza ca mobilitatea este o optiune foarte simpla, mai ales pentru o companie care intra in Romania si relocheaza oamenii fara sa aiba un birou: optimizeaza costurile, este cea mai buna metoda de testare a pietei si are flexibilitate in decizii. Totusi, exista si un dezavantaj, si anume ca echipa nu se intalneste pentru idei noi.

"Angajatii ar trebui sa vina din cand in cand in echipa pentru brainstorming. Avem clienti mari din IT care ar putea renunta foarte usor la birou, dar nu vor sa o faca pentru ca romanii sunt foarte creativi la birou”, explica Adrian Stanciu.

In acelasi timp, mai spune el, angajatorii, cel putin din Romania, prefera sa isi tina angajatii la birou pentru ca nu prea au incredere ca acestia lucreaza de acasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri