Colliers: Comunitatea creata de o cladire de spatii de birouri poate avea impact direct in cultura organizationala a companiilor chiriase

Conceptul de viata la birou este intr-o continua transformare, atat prin prisma resurselor alocate de companii pentru retentia si recrutarea angajatilor, cat si prin prisma serviciilor pe care proprietarii cladirilor de birouri incep sa le ofere pentru a facilita dezvoltarea unei comunitati la nivel de proiect. Acest lucru poate avea beneficii directe in cultura organizationala a companiilor care au sediile in astfel de cladiri de spatii de birouri, arata datele companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

"Observam o atentie tot mai mare pentru calitatea timpului petrecut la birou. Este un dublu efort: atat din partea companiilor pentru orele pe care angajatii le petrec in sediul propriu, cat si din partea proprietarilor de birouri pentru experienta oferita pe parcusul intregii zile de lucru in cladire si in spatiile exterioare aferente proiectului. Prin urmare, rolul unui property manager merge dincolo de a asigura o cladire functionala, el trebuie acum sa faciliteze experiente prin crearea unei comunitati la nivel de proiect", a declarat Oana Adjudeanu, director property management in cadrul Colliers International Romania.

La inceputul acestui an, compania de consultanta imobiliara Colliers International a fost desemnata sa administreze proiectul de spatii de birouri Vox Technology Park din Timisoara, asigurand servicii complete de property management, de la managementul relatiei cu chiriasii, la supervizare operationala, servicii financiare si raportare catre proprietar.

"Vox Technology Park din Timisoara este unul dintre proiectele care a regandit experienta angajatilor la birou. Spre exemplu, vinerea organizeaza Movie Day, in alte zile au avut loc cursuri de software pentru programatori in cafeneaua de la parterul cladirii, iar pe timp de vara a gazduit filmarile pentru «Faci sau Taci», in regia lui Iura Luncasu. In plus fata de activitatile specifice, comunicarea cu chiriasii se desfasoara intr-o nota calda si amuzanta, cu diverse imagini care promoveaza o viata fericita, asa cum este firesc intr-o cultura organizationala sanatoasa”, a adaugat Oana Adjudeanu.

In opinia sa, toate aceste initiative au ca scop crearea unor comunitati in jurul proiectului de spatii de birouri, asa cum avem o comunitate in jurul casei unde locuim. "Este in natura umana sa ne dorim relatii apropiate cu cei cu care impartim un spatiu fizic si ceea ce vedem tot mai des este ca aceasta comunitate creata de o cladire de birouri incepe sa aiba un impact direct si relevant in cultura organizationala a companiilor chiriase", arata Oana Adjudeanu.

Citeste si:
Top 10 predicții pentru piața imobiliară din România în 2021
Top 10 predicții pentru piața...

Vox Technology Park a fost finalizat la inceputului anului 2018 si are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati, fiind dezvoltat de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Proiectul ofera facilitati unice, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii. Printre chiriasii Vox Technology Park se numara: Recensio Nobilis, Data Group, Puppet Labs, Kilometro Zero, Saima Group, Nis Petrol si Le Manoir.

Vox Technology Park este un mod de viata. Este «cool» si inovator

"Proiectul nu reprezinta doar o cladire de spatii de birouri. Este un mod de viata. Este «cool» si inovator", spune Vlad Vela, directorul general Vox Property Group, iar "Timisoara se dezvolta ca Munchen, iar analogia e foarte buna, pentru ca salariile cresc, ceea ce este bine pentru angajati, dar pe perioada scurta si medie, acest lucru va face ca unele companii sa isi amane investitiile pentru ca nu gasesc oameni, astfel, retentia angajatilor va deveni un subiect tot mai prioritar" adauga Virgil Tornoreanu, Managing Partner Vox Property Group.

Recent, proiectul a primit premiul sectiunii Arhitectura Constructiilor Publice in cadrul Bienalei Nationale de Arhitectura, devenind primul proiect imobiliar de mari dimensiuni care primeste cea mai inalta distinctie din partea Uniunii Arhitectilor din Romania. Vox Technology Park este primul proiect imobiliar din Timisoara care obtine certificarea internationala pentru cladiri sustenabile BREEAM Interim cu calificativul Excellent, cu un punctaj de 85,59%, acesta fiind cel mai mare punctaj acordat vreodata in Romania unui proiect imobiliar.

Portofoliul administrat de Colliers International mai include, pe langa Vox Technology Park, proiectele de birouri The Landmark, The Bridge - faza I, Phoenix Tower si Construdava, Art Business Center (Ponderas Academic Hospital), Hermes Business Campus, Green Court, Ethos House, Polona 68, Allianz Office Building Brasov si Stefan cel Mare Building, precum si trei parcuri industriale in Timisoara, Brasov si Arad.

Citeste si:
Colliers, property manager la Eli Park din nordul Capitalei
Colliers va administra prima...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri