Ion Sturza, presedintele fondului de investitii Fribourg Capital, a declarat recent la o conferinta despre piata imobiliara ca a semnat vanzarea cladirii de spatii de birouri Liberty Technology Park din Cluj-Napoca. Aceasta a fost cumparata de catre americanii de la White Star Real Estate si un fond de investitii al unei universitati din Statele Unite.

Ion Sturza a subliniat ca negocierile pentru vanzarea Liberty Technology Park din Cluj-Napoca au durat un an de zile. "Proiectul a fost conceput intr-o perioada de maxima criza, cand Clujul era o industrie destul de low profile. Eu nu ma indragostesc de proiectele mele, sunt constient ca trebuie sa te ocupi de altceva in viata", ar fi spus presedintele Fribourg Capital.

Potrivit informatiilor din presa tranzactia cu White Star Real Estate s-ar fi ridicat la peste 40 de miioane de euro. Proiectul Liberty Technology Park este dezvoltat pe 4,5 hectare include cinci corpuri de cladiri, totalizand 17.000 de metri patrati de spatii de birou clasa A. O pondere de 70% dintre rezidenti sunt companii IT, iar mai bine de jumatate au departamente de dezvoltare software si R&D (cercetare si dezvoltare).

Parcul tehnologic gazduieste si start-up-uri cu finantare romaneasca si straina. In total, in cadrul Liberty Technology Park Cluj lucreaza peste 1.700 de persoane, dintre care aproape 200 sunt straini relocati (expati), iar pana la sfarsitul anului se estimeaza un total de 2.000 de angajati care sa-si desfasoare activitatea aici.

Liberty Technology Park Cluj, ce reimagineaza fostul activ al fabricii Libertatea, a fost lansat in 5 decembrie 2013 si a adus peste 17.000 de metri patrati de spatii de birou clasa A pe piata locala, in urma unei investitii de peste 15 milioane de euro. Proiectul este o initiativa Fribourg Capital, sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza.

Citeste si:
2Checkout extinde biroul din Bucuresti la 3700 mp
2Checkout extinde biroul din...

In ultimii ani, Fribourg Capital s-a implicat masiv in dezvoltarea comunitatii antreprenoriale din Romania, inclusiv prin construirea de la zero a Liberty Technology Park de la Cluj, acesta ajungand in prezent la un grad de ocupare de 100%.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
White Star confirma achizitia Liberty Technology Park de la Ion Sturza