Proiectul de spatii de birouri Vox Technology Park din Timisoara a primit certificarea verde finala BREEAM cu ratingul Excellent si un punctaj total de 86,7%, cel mai mare obtinut de catre un proiect imobiliar din Romania pe acest tip de certificare si singurul care a obtinut un punctaj de peste 85%, potrivit dezvoltatorului Vox Property Group.

"Punctajul reprezinta o modalitate de diferentiere a sustenabilitatii proiectelor imobiliare, acesta traducandu-se printr-un impact mult mai redus asupra mediului inconjurator si prin costuri mai mici de operare, inclusiv cheltuieli mai reduse pentru ocupanti - fie ei cumparatori, ca in cazul unui proiect rezidential, sau companii, ca in cazul unei cladiri de birouri. In plus, dezvoltarea unui proiect sustenabil duce si la crearea unui mediu de lucru sanatos si prietenos pentru angajati, propice dezvoltarii profesionale si personale", se arata in comunicatul Vox Property Group.

Vox Technology Park a fost finalizat la inceputului anului 2018 si are o suprafata inchiriabila de 26.600 de metri patrati, fiind dezvoltat de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro.

"Impactul obtinerii unei certificari BREEAM scade cu un procent de 15% taxele si impozitele pe proprietate, determinand implicit si o reducere a service charge-ului total pe metru patrat inchiriat. Indirect, atingerea standardelor BREEAM asigura si o eficienta energetica foarte ridicata, care se traduce prin costuri reduse de functionare a cladirii si a utilitatilor din spatiile comune, rezultand beneficii suplimentare pentru companiile chiriase care vor plati service charge-uri mai mici", a explicat Daniela Ionescu, senior property manager Colliers International Romania, compania care asigura property managementul proiectului.

Proiectul ofera facilitati unice, precum posibilitatea identificarii biometrice printr-o aplicatie care genereaza o cheie de acces de tip QR code in urma recunoasterii faciale sau a amprentei, dar si avantaje competitive pentru angajati, ca spatii si dusuri pentru biciclisti, food court si sala de fitness, spatii comerciale si de servicii.

De asemenea, Vox Property Group a dat startul recent constructiei proiectului rezidential Vox Vertical Village, amplasat in proximitatea proiectului de spatii de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezinta primul concept de "oras pe verticala" dezvoltat pe plan local, urmand a fi livrat pe piata la finalul anului 2019 in urma unei investitii de 14 milioane de euro. Ca si proiectul de birouri din imediata apropiere, Vox Vertical Village va fi un proiect "verde", dezvoltat conform standardelor BREEAM Excellent.

Vox Vertical Village va dispune si de peste 1.000 de arbori si arbusti, amplasati atat pe terasele private cat si in spatiul comun interior. Proiectul va pune la dispozitia viitorilor locatari o serie intreaga de facilitati, printre care si un atrium cu iluminare naturala, o piscina exterioara, o zona de receptie, cinema si o sala de fitness. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri