Stewarzii si stewardesele ies in evidenta, in special, pentru infatisarea impecabila, chiar daca responsabilitatile lor sunt foarte mari. Caracteristicile fizice joaca un rol important in procesul de recrutare extrem de riguros.

Pentru a deveni asistent de zbor, inainte de a ajunge la antrenamentele dure, candidatii trebuie sa treaca testul infatisarii. Companiile aeriene au reguli foarte riguroase, din acest punct de vedere, in procesul de recrutare, potrivit publicatiei Daily Mail. Importanta inaltimii si a greutatii, conform Adevarul.

Conditiile de inaltime si greutate sunt intalnite adesea in procesul de recrutare a stewardeselor, intrucat membrii echipajului trebuie sa fie suficient de slabi incat sa incapa printre locurile pasagerilor si suficient de inalti pentru a ajunge la spatiile de depozitare de sus, dar nu atat incat sa dea cu capul de tavan. De exemplu, in cazul companiei aeriene Qatar Airways, insotitorii de bord trebuie sa masoare, cu mana ridicata, din varful degetelor de la picioare pana la cele de la mana, minimum 2,13 metri. Si compania aeriana Emirates are aceleasi cerinte, in timp ce Ryanair isi doreste ca asistentii de zbor sa aiba o inaltime cuprinsa intre 1,57 si 1,87 metri inaltime, cu greutati direct proportionale.

Citeste articolul integral pe Adevarul

Sursa foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri