Tinerii care se gandesc sa dea admiterea la o facultate, in special cei care vor sa aleaga sa studieze in afara, au la dispozitie o tabara in care se pot pregati pentru a alege cea mai buna institutie. Evenimentul are loc la Sinaia si costa 1.150 de lei.

"Acest program este inspirat dupa modelul taberelor de limbi straine organizate de universitatile de afara tocmai pentru a-i apropia pe viitorii studenti de cultura, rigoarea si valorile cu care vor intra in contact atunci cand vor trebui sa aleaga sa se inscrie la diverse facultati din afara Romaniei”, declara Liliana Ibraimof, Cambridge Examiners Teamleader si Director de Studii al ILSE (IntegralEdu Language School) si organizatorul programului.

Programul educational cuprinde activitati intensive in limba engleza, menite sa ii familiarizeze pe tineri cu examenele internationale si in general cu studiile in strainatate, nu doar prin simularea testului IELTS, cerut de cele mai multe universitati, dar si prin ateliere de dezvoltare personala. Toate aceste activitati se vor desfasura intr-o atmosfera distractiva si semi-informala, intr-un conac exclusivist din mijlocul statiunii Sinaia.

“Am dorit sa concentram toata aceasta expertiza, a noastra, intr-un program national care sa-i ajute pe tineri sa descopere cu exactitate universitatea si domeniul de activitate care li se potriveste. Din experienta anterioara, 90% din tinerii care au au acces la aceste informatii au reusit sa identifice universitatea potrivita, existand si unii participanti care au ajuns la concluzia ca li se potriveste mai bine o universitate din Romania”, precizeaza Ana Maria Papp, manager departament Universitati IntegralEdu.

Pe parcursul taberei de sase zile se va vorbi numai in limba engleza, deoarece doar asa trainerii, examinatori certificati Cambridge, pot oferi cursantilor o perspectiva a mediului in care vor trebui sa se descurce studiind in strainatate.

Practic, tinerii care isi doresc sa studieze in strainatate vor afla si experimenta toate actiunile pe care trebuie sa le intreprinda in acest sens si mai ales sa vada daca este ceea ce isi doresc sa faca dupa terminarea liceului. Printre altele, vor invata cum sa redacteze o scrisoare de motivatie, piesa importanta a dosarului de admitere. Si asta pe langa activitatile clasice: drumetii pe munte, vizitarea obiectivelor locale sau focul de tabara, petreceri barbecue si alte surprize.

Taxa de 1.150 lei include programul educational, masa si cazarea.

Educamp este organizat de ILSE, IntegralEdu Language School, centrul de pregatire pentru limba engleza specializat in examene internationale, parte integrata a Integraledu, consultant educational din Romania pentru studii in afara tarii.

Sursa foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri