Absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, in valoare de 250 de lei, daca se inregistreaza la agentia de ocupare a fortei de munca.

Tinerii interesati trebuie sa se inregistreze la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii (informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala).

Actele necesare pentru inregistrarea absolventulu, ca persoana in cautarea unui loc de munca, sunt:

  • actul de identitate, in original si copie;
  • actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie;
  • adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Anterior, in anul 2015, aproximativ 20.000 de tineri absolventi de liceu din promotia 2015 au depus cereri pentru acordarea indemnizatiei de somaj dupa finalizarea cursurilor, cu scopul de a primi cei 250 de lei pentru o perioada de maxim sase luni.

Citeste si:
Ajutor de stat pentru cinci aeroporturi afectate de criza Covid
Ajutor de stat pentru cinci...

In 2014, doar in Bucuresti un numar de 1.088 de persoane au incasat indemnizatie de somaj. Valoarea total platita catre absolventii de invatamant a fost de 1.76 milioane de lei.

Sursa foto: lenetstan, Shutterstuck

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri