Reguli ca sa fii eficient cand lucrezi de acasa

Ti s-a indeplinit dorinta, gata, acum poti lucra de acasa. Mai multe studii spun ca productivitatea ta ar trebui sa creasca exponential. Dar trebuie sa ai conditiile potrivite ca sa nu te iei cu altele cand esti in fata calculatorului. Ar trebui sa iti setezi catea reguli proprii ca sa fii eficient cand lucrezi de acasa, conform Revistei CARIERE.

Desi nu o sa iesi din casa, coboara macar din pat. Fa-ti o rutina de incepere a zilei de munca si stabileste si la ce ora incetezi lucrul. Daca iti oferi toata ziua pentru munca, esti mai putin productiv. Asta nu inseamna ca trebuie sa replici orarul de munca de la birou, dar stabileste un interval. Poti incepe, de exemplu, sa lucrezi la 6 dimineata sau, daca esti pasare de noapte, sa lucrezi noaptea, atata timp cat nu trebuie sa fii permanent in legatura cu alti colegi. Conteaza doar sa iti respecti ritmul biologic.

Este bine sa delimitezi spatiul de lucru de cel personal: fie stai intr-o camera de lucru, fie iti creezi un coltisor al tau. Acesta poate sa fie si in living, unde iti poti pune un birou separat de restul spatiului cu o perdea sau un corp de mobila. Masa din bucatarie, pe care la un moment dat tu sau alti mebri ai familiei vor si manca nu este cel mai stimulant spatiu de lucru.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: antoniodiaz / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri