Trecerea de la stat in curs de dezvoltare la tara dezvoltata poate fi realizata prin investitii in educatia timpurie, a declarat Gabriel Biris, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice. El a evidentiat ca in Romania nu se poate vorbi de incurajarea natalitatii in contextul lipsei bonelor calificate si a numarului insuficient de crese si gradinite.

”Singurele tari care au reusit sa treaca de la statul de subdezvoltate sau in curs de dezvoltare la cel de dezvoltate sunt acelea care au investit masiv si de timpuriu in educatie, precum Coreea de Sud, Israel si Estonia. In Romania ar putea fi repuse in practica politici care existau anterior in tara noastra si a nume incurajarea existentei creselor profesioniste. Nu poti sa vorbesti de crestere demografica, de cresterea natalitatii in conditiile in care Romania nu gasesti bone calificate. Pentru ca noi nu avem aceasta profesie incetatenita. Anterior au existat crese profesioniste, in care lasai copilul cu incredere”, a declarat Biris intr-o conferinta de presa organizata de UNICEF.

Secretarul de stat a spus ca in Romania este impiedicata o politica coerenta de educatie timpurie de faptul ca politicienii au o viziune pe termen scurt. El a mai precizat ca resursele pentru investitii in educatie timpurie ar putea fi identificate in finantarea asistatilor social.

„La noi planul de business al unui om politic este pe cel mult patru ani, timp in care nu apuca sa vada rezultatele decat daca directioneaza bugetul spre asistenta sociala, adica spre pomeni electorale”, a afirma Gabriel Biris.

Secretarul de stat a a facut aceste declaratii in cadrul conferintei "Parteneriat public privat pentru educatie timpurie, o sansa pentru competitivitatea Romaniei", eveniment organizat de UNICEF si Centrul pentru educatie "Step by step".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri