Tehnologia a schimbat totul in secolul XXI, inclusiv in modul in care poti economisi bani.

Accesul la internet si la alte tipuri de tehnologie ne-a usurat foarte mult viata in ultimii ani. Aceasta usurinta cu care rezolvam diferite lucruri in prezent a schimbat inclusiv comportamentul de consum si cel de cheltuire a banilor.

Iata care sunt cele patru moduri principale prin care tehnologia te ajuta sa economisesti bani in acest moment:

1. Tehnologia usureaza modul in care iti monitorizezi cheltuielile

Internet si mobile banking. Una dintre cele mai utile tehnologii pentru finantele personale este internet si mobile banking-ul, conform uwcu.org. In prezent, oricine poate vedea online, 24 de ore din 24, lista tranzactiilor pe care le-a efectuat. Spre exemplu, acum ai acces la contul tau nu doar din fata unui monitor de PC, ci si de pe mobil, iar aici poti vedea, pe scurt, care sunt avantajele incontestabile ale utilizarii unui astfel de serviciu.

Urmarirea cheltuielilor. Primul pas prin care poti respecta un buget al cheltuielilor lunare este sa ai acces detaliat la toate cifrele legate de finantele tale. In acest fel vei fi constient de comportamentul tau de consum. Pentru a face asta, un serviciu de internet si mobile banking, precum cel de mai sus, poate fi suficient, insa poti apela si la o serie de aplicatii de management al banilor.

2. Tehnologia usureaza modul in care faci cumparaturi

Shopping online. Unul dintre principalele moduri prin care tehnologia a influentat comportamentul de consum este posibilitatea de a face shopping online. Paradoxal, insa, cumparaturile online sunt mai rationale decat cele din magazin, desi poti achizitiona obiectele dorite cu doar cateva clickuri. In magazine esti mai usor de pacalit, tinzi sa cumperi mai multe lucruri decat ai nevoie si nu ai tendinta de a compara preturile si caracteristicile obiectelor inainte de achizitie. Acesta este si motivul pentru care din ce in ce mai multe persoane aleg sa faca cumparaturile online, chiar si atunci cand vor sa cumpere alimente, conform foodnavigator-usa.com.

Telefoane mobile. Atunci cand sunt folosite cu precautie in timpul sesiunilor de shopping online, telefoanele mobile pot deveni instrumentul perfect de urmarire cu luciditate a cheltuielilor. Atunci cand adaugi in cosul de cumparaturi anumite obiecte, poti vedea care este suma totala pe care o ai de platit, poti compara produsele si poti face alegeri rationale.

3. Tehnologia usureaza accesul la discounturi si servicii gratuite

Modalitati online gratuite de comunicare. Pe internet gasesti multe modalitati gratuite de comunicare, precum Skype, fapt ce te-ar putea determina sa renunti la abonamentele costisitoare de telefonie mobila.

Discounturi la achizitia unor produse. Revolutia online a schimbat complet modul in care cupoanele de reducere sunt folosite in prezent, noteaza investopedia.com. Multe magazine online au devenit cunoscute prin chilipirurile pe care le ofera sau prin transportul gratuit al produselor. In alte magazine, preturile produselor sunt mai mici decat in magazin daca sunt achizitionate online. Nu in ultimul rand, voucherele online sunt din ce in ce mai utilizate si incurajeaza potentialii clienti sa achizitioneze produsele pe internet. Motivul este simplu: retailerii reduc cheltuielile de depozitare si de prezentare a produselor in magazinele clasice, iar marketingul online le permite sa aiba acces la o piata mult mai vasta decat in trecut.

4. Tehnologia te ajuta sa iei decizii informate

Reviewuri. Daca vrei sa achizitionezi un anumit produs dintr-un magazin online, ai acces la foarte multe reviewuri facute de clienti in cazul produsului respectiv. Tu poti afla, practic, ce parere au oamenii despre acel produs si daca merita (sau nu) sa il achizitionezi. Afla intotdeauna parerea celorlalti cu privire la ceea ce vrei sa cumperi, in special in cazul gadgeturilor si al altor echipamente electronice.

Compararea produselor. Dupa cum notam mai sus, cumparaturile online te ajuta sa iei decizii bine informate, mai ales datorita posibilitatii de a compara caracteristicile a doua sau mai multe produse. In acest fel vei vedea cu claritate care sunt avantajele si dezavantajele unei anumite optiuni si poti gasi un raport optim calitate/pret.

Sursa foto: shutterstock.com/Joshua Resnick/Stock Rocket/gpointstudio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri