Totul a inceput, asa cum sta bine in acesti ani, online. Mai multe companii de taximetrie – Speed Taxi prima dintre ele – au permis comenzi pe Internet, inca din 2007. Au urmat aplicatii mobile (modeste ce este drept) prin care masini ale unor anumite companii putea fi comandate la anumite locuri si ore. In hora s-au inscris mai multi jucatori precum Meridian, Taxi 2000 sau Speed Taxi.

Sesizand oportunitatile, terte companii au inceput sa realizeze aplicatii independente prin care ofera clientilor posibiltiatea de a comanda taxiuri ale oricaror companii.

In urma cu o saptamana Orange a lansat o aplicatie prin care poti chema taxiuri de la diferite companii printr-un singur click. CleverTaxi permite selectarea companiei de taxi dorite dupa numele ei, tarif pe kilometru, modalitatea de plata si, de asemenea, permite urmarirea in timp real a taxiului deja comandat pana la sosirea lui la punctul de preluare a comenzii. Nu este nevoie sa stii unde te afli deoarece aplicatia detecteaza adresa exacta si numarul strazii pentru a asigura un raspuns cat mai bun din partea soferilor. Aplicatia iti salveaza un istoric al comenzilor si iti permite sa dai o nota soferului dupa terminarea cursei.