Luca Schianchi (P&G): "Lasa oamenii sa gandeasca, nu obtii rezultate trasand instructiuni"

„Romanii sunt ambitiosi si dornici sa invete cum sa faca lucrurile mai bine”. Asta a aflat Luca Schianchi, italianul care conduce fabrica Procter Gamble din Urlati, inca din toamna lui 2012. Si-a fixat ca obiectiv, la primul sau mandat de CEO din intreaga cariera, ca fabrica pe care o conduce sa devina cea mai buna din Europa. Se spune ca a reusit. Schianchi a povestit pentru Revista CARIERE care sunt „regulile” care-i determina pe oameni sa dea ce-i mai bun din ei.

Luca Schianchi, CEO-ul fabricii P&G, spune ca nu a fost greu sa obtina ce si-a propus inca din 2012, cand a primit propunerea sa conduca unitatea de la Urlati. „Interactionand cu oamenii, mi-am dat seama ca aveam capitalul uman potrivit cu care sa obtin acest lucru. In Romania, oamenii sunt bine pregatiti, informati, pasionati, au abilitati, au o atitudine de «can do it ». Sunt ambitiosi si dornici sa invete cum sa faca sa fie mai buni.” Schianchi are o cariera internationala (Belgia, Cehia) si contactul cu alte culturi l-a ajutat foarte mult. Inclusiv contactul cu italienii i-a fost de folos.

A lucrat opt ani in fabrica P&G din Italia de langa orasul sau natal, Parma. „E greu sa intalnesti oameni cu acest mix de calitati, ca in Romania. In strainatate ai oameni foarte bine pregatiti, dar uneori sunt prea preocupati sa-ti explice de ce nu pot sa puna in aplicare o idee.”

Citeste articolul integral pe Revista Cariere.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri