O noua scoala privata se va deschide incepand cu anul scolar viitor in cartierul Pipera. Astfel, gradinitei private Questfield (fosta Little London Pipera) i se va adauga o scoala privata bilingva (romano-engleza), incepand din septembrie 2016, in care fondatoarea Fabiola Hosu va investi peste 600.000 de euro.

Scoala Questfield va fi deschisa cu clase de primara si va functiona pe curriculum romanesc si curriculum britanic.

"Planurile noastre pe termen scurt includ deschiderea unei scoli bilingve din septembrie 2016, cu maximum de ore si influenta britanica, bazat pe acest model educational unic in momentul de fata in Romania, care va continua sa fie dezvoltat intr-o alternativa educationala. Scoala va fi dedicata in primul rand prescolarilor care termina gradinita Questfield, dar si tuturor celorlalti copii care vor sa se inscrie", a declarat pentru wall-street.ro Fabiola Hosu, CEO si fondator al institutiei de invatamant privat Questfield School.

Questfield a achizionat structura unei cladiri, din vecinatatea gradinitei, pe care o va transforma in scoala, printr-o investitie de minim 600.000 de euro.

"Scoala va avea 12 clase. Am angajat deja oameni, sunt trei persoane, recrutate de la o alta scoala privata si sunt oameni care se potrivesc profilului, au lucrat in sistem international, in privat si la stat. Elevii vor invata dupa curriculum romanesc combinat cu curriculum britanic, iar orele vor fi predatate atat in limba romana, cat si limba engleza", a explicat Fabiola Hosu.

Programul pe care il va petrece copilul la scoala il vor alege parintii, insa, indiferent cat va sta, va invata mai multe ore de engleza decat de romana

Ce tarife va avea scoala privata

Taxa de scolarizare in scoala Questfield va incepe de la 455 de euro pe luna (program 9-14) si 620 de euro (9-17) si urca pana la 725 de euro (8,30 - 18) pentru elevii mai mari.

Tarifele nu includ taxa pentru rechizite, masa, transport sau cluburi speciale.

Se gandesc sa deschida si liceu

Pe termen lung, CEO-ul Questfield isi doreste sa continue proiectul si sa formeze clase de gimnaziu si sa infiinteze si un liceu.

"Ne dorim declinarea conceptului educational pana la nivel gimnazial si liceal. (...) Sistemul romanesc trebuie sa accepte alternativele", a precizat Hosu.

Ea a mai spus ca parintii romani sunt din ce in ce mai deschisi sa isi inscrie copiii la institutii de invatamant alternativ.

"A inceput sa existe piata, parintii sunt din ce in ce mai informati, pun din ce in ce mai multe intrebari despre structura educationala, exista o constientizare la nivelul de invatamant alternativ", a precizat Fabiola Hosu.

Fabiola Hosu a intrat in antreprenoriat in domeniul educatiei in anul 2003, cand, impreuna cu o asociata, a deschis gradinita Wonderland, in Piata Victoriei. Intre timp, in structura business-ului au aparut o serie de modificari in ceea ce priveste activele detinute si componenta partenerilor, asa cum arata site-ul propriu. In prezent, Fabiola Hosu conduce gradinita Questfield, cu sediul in Pipera.

Sursa foto: Luminaimages, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri