Dintre cei 625 de angajati intervievati, 29% indica intentia de a-si creste numarul total de angajati in intervalul iulie - septembrie, doar 7% anticipeaza reduceri, in timp ce 64% nu prevad schimbari, ceea ce rezulta intr-o Previziune Neta de Angajare ajustata sezonier de +16%, cea mai puternica din regiunea EMEA.

Previziunea Neta de Angajare se obtine facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator. Pentru tarile care au acumulat date cel putin 17 trimestre consecutiv, printre care si Romania, cifrele citate au fost supuse ajustarii sezoniere, cu exceptia cazului in care se specifica altfel.

Astfel, in intervalul iulie - septembrie se prognozeaza cresteri ale numarului total de angajati in opt din cele 10 sectoare de activitate analizate in Romania.

Cele mai robuste planuri sunt raportate de angajatorii din sectorul industrie prelucratoare, unde Previziunea Neta de Angajare de +36% reflecta intentii de angajare solide, care egaleaza pentru prima data cele mai optimiste prognoze formulate in sector, cele din trimestrul al treilea din 2008.

Citeste si:

De asemenea, planuri de angajare sunt anuntate si in sectoarele constructii, comert, finante, administratie publica si industrie extractiva.

La polul opus, cele mai slabe intentii de angajare sunt anuntate de angajatorii din sectorul energie electrica, apa, gaze.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock