Modificarile legislative se aplica si persoanelor care, la data intrarii in vigoare a legii, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie, dupa cum urmeaza:

a. Pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b. Pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizatiei se realizeaza din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordarii dreptului, potrivit Mazars.

Citeste si:

c. Pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

Pentru mai multe informatii depsre concediul de crestere al copilului iti recomandam sa citesti si articolul Tot ce trebuie sa stii despre concediul de crestere a copilului: cati bani vor primi mamele si cine trebuie sa depuna cereri

Sursa foto: goodluz, Shutterstock