Topul celor mai ieftine licee private. Oferta varianza de la un an de studiu gratuit la tarife de zeci de mii de lei
Liceele private ajung adesea pe lista de optiuni a parintilor atunci cand copiii fie nu promoveaza examenele de la finalul gimnaziului, fie nu prind un loc in unitatile de stat. Sunt insa si parinti care aleg sa plateasca pentru educatia copiilor lor, iar liceele private au oferte care variaza in medie intre 1.000 si 3.000 de lei, dar sunt si variante gratuite sau care depasesc multe mii de euro. wall-street.ro iti prezinta topul celor mai ieftine licee private, dintre cele 17 din Bucuresti care au acreditare.
Alice Gheorghe • 7 Iulie 2016 • Cariere







Liceul Teoretic "Atlas"
Liceul "Profesia"
Liceul Teoretic Victoria
Grup Scolar de Arte si Meserii "Spiru Haret" al Cooperatiei Mestesugaresti
Liceul Teoretic "Hyperion"
Liceul Cronos Bucuresti
Liceul privat Dr. Constantin Angelescu
Liceul Teoretic "Atlas", cu specializari in domeniile Filologie si Matematica – Informatica, accepta elevi fara sa se uite la media de la Evaluarea Nationala, iar clasa a 9-a este gratuita. Incepand din anii urmatori, se achita o taxa de scolarizare de circa 2.200 de lei.
In caz ca elevii hotarasc sa paraseasca liceul dupa primul an, ei vor fi obligati sa plateasca un an de scolarizare.
Foto: Pressmaster, Shutterstock
Liceul "Profesia" are profil economic si nu tine cont de nota de la Evaluarea Nationala la admitere. Taxa anuala de scolarizare este in valoare de 1.000 de lei pe an.
Absolventii liceului obtin calificarea “Tehnician in activitati economice”.
Foto: Pressmaster, Shutterstock
Liceul are o taxa de scolarizare de 1.800 de lei pe an, iar pentru admitere nu conteaza media obtinuta la Evaluarea Nationala. Elevii au o singura optiune aici, respectiv profilul filologie.
"Liceul Teoretic "Victoria" a luat fiinta din dorinta de a veni in intampinarea unei probleme a invatamantului romanesc, ca urmare a numarului mare de elevi la clasa din care rezulta o lipsa de comunicare profesor-elev", se promoveaza pe site-ul propriu institutia de invatamant.
Taxa taxa de scolarizare la aceasta institutie este de 2.000 de lei. Potrivit declaratiilor reprezentantilor institutiei, elevii ar putea primi incepand din anul scolar viitor o subventie de la stat, care sa acopere jumatate din suma, astfel incat taxa sa fie redusa la 1.000 de lei.
Elevii care aleg acest liceu se pot califica in meseriile de coafor stilist, ospatar, bucatar si mai exista o specializare denumita "tehnica de calcul".
Media obtinuta de la Evaluarea Nationala nu conteaza la admitere.
Foto: Andresr, Shutterstock
Taxa de scolarizare in liceul "Hyperion" este de 3.400 de lei pe an, platibila in rate, iar singura conditie de admitere este aceea de a fi participat la Evaluarea Nationala, chiar daca elevul nu a obtinut nota de trecere.
Elevii pot alege specializarile matematica-informatica, economic, stiintele naturii si folologie.
Foto: Dean Drobot, Shutterstock
La inscrierea in Liceul Cronos elevii platesc o taxa de scolarizare de 8.000 de lei, care se poate achita in 10 rate lunare. Admiterea se face pe baza unui interviu cu 2 profesori din cadrul scolii, iar elevii pot opta pentru specializarile filologie si turism.
Pe langa taxa, pachetul educational mai cuprinde manuale, dar se achita in plus intre 150-300 de lei.
Foto: Alexander Raths, Shutterstock
Profilul liceului Dr. Constantin Angelescu este teoretic, cu filiera uman, specializarea filologie. Taxa de scolarizare este de 2.500 de euro pe an (11.300 de lei), iar media la Evaluarea Nationala nu conteaza la admitere.
Foto: Lisa F. Young, SHutterstock
Te-ar putea interesa si: